23948sdkhjf

Hilser skærpet straf velkommen

Transportminister Ole Birk Olesen foreslår i et nyt lovforslag hårdere sanktioner for snyd med blandt andet lastbilers forureningsbegrænsende. Det straffes i dag med en bøde på omkring 1.000 kroner. Nu skal bødeniveauet hæves og vurderes ud fra den økonomiske gevinst, som snyderiet giver. Det glæder ITD, oplyser brancheorganisationen i en pressemeddelelse.  

»Det er glædeligt og positivt, at Ole Birk Olesen har lyttet til kritikken af den lave bødestørrelse, for vi skal slå hårdt ned på bevidst svindel. Det skaber ulige konkurrence i markedet, da der er økonomiske gevinster herved,« siger chefkonsulent Jørn-Henrik Carstens fra ITD og tilføjer, at branchen også har et stort ansvar for grønnere transporter ved at følge de gældende regler.

I april efterlyste ITD mere kontrol af snyderiet.

»I forlængelse af nogle få sager gik politiet i gang med en målrettet kontrol, og det viste sig at være en god ide, for nu har vi fået et bedre overblik over, hvor stort omfanget er. Samtidig virker både den skærpede kontrol samt skrappere regler præventivt, for både risikoen ved at snyde og konsekvensen heraf bliver større,« mener Jørn-Henrik Carstens.

ITD hilser det også meget velkomment, at der er nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Færdselsstyrelsen, Miljøstyrelsen og politiet, der skal se nærmere på snyderiet og muligheden for en mere effektiv kontrol. For den teknologiske udvikling og kreativitet hos dem, der gerne vil fuske, er stor, lyder det fra ITD.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078