23948sdkhjf

480 lastbiler og overskud på 6,2 mio. kr.

Vanskeligt marked og tilfredsstillende resultat.

Specialet transport af containere via landevej, til og fra terminaler i Danmark, Sydsverige og Tyskland, skaffede sidste år transportvirksomheden Anders Nielsen & Co A/S et resultat før og efter skat på henholdsvis 8,4 og 6,2 mio. kr. – mod henholdsvis 9,8 og 7,4 mio. kr. året før.

Alligevel konkluderes det i ledelsens beretning, at årets resultat for 2016 er tilfredsstillende, set på baggrund af ”den vanskelige markedssituation.”

En af de største

Koncernen, med hovedsæde i Glostrup, er én af de største danske spillere på markedet for containertransport. Således beskæftiger virksomheden cirka 480 lastbiler, inklusiv undervognmænd, lige som koncernen råder over en flåde på cirka 1100 chassiser.

Det faldende overskud er resultat af en nettoomsætning på 550,8 mio. kr. mod 478,7 mio. kr. året før. Dermed er 2016-resultatet før skat lavere end forventet i årsrapporten for 2015.

Derimod vurderer koncernen, at dens kontante kassebeholdning er fortsat god med 16,5 mio. kr. ved udgangen af 2016 – blandt andet efter nedbringelse af rentebærende gæld med 5,2 mio. kr.

Egenkapitalen er 42 mio. kr. ved udgangen af sidste år. 1,7 mio. kr. mindre end året før.

Stor tysk vækst

Den store vækst i omsætningen fra 2015 til 2016 – på 72 mio. kr. lever op til koncernens strategi om at blive en større europæisk spiller på containertransport. En stor del af denne omsætningsvækst er kørt hjem i Tyskland, hvor markedet fortsat udgør et stort potentiale, ifølge selskabets ledelse.

Svensk minus

Også på det svenske marked voksede omsætningen sidste år. Per 1. januar i år har koncernen samtidigt åbnet et nyt kontor. De svenske dattervirksomheder leverede et underskud på 4,5 mio. kr. sidste år mod et minus på 2,2 mio. kr. året før. Desuden gav investering i et it-firma et tab på 1,2 mio. kr. sidste år.

Vækststrategien hos Anders Nielsen & Co inkluderer, at koncernen opererer på de største containerhavne i Europa. Underskuddet i Sverige regnes derfor som en investering i fremtiden – herunder et nyt tog-set up til Örebro og Nässjö. Desuden har containerhavnen ved Göteborg været ramt af strejker.

Koncernen forventer stigende omsætning i år og et resultat før skat mindst på niveau med 2016. Der er samtidigt ikke planlagt større investeringer i nyt materiel i år.

4. og 5. generation

Ancotrans, som koncernen også kaldes i daglig tale, blev grundlagt i 1882 af Anders Nielsen i København. Firmaet ejes i dag af familiens 5. generation, ved Anne Kathrine Steenbjerge, og hendes far Henrik Steenbjerge.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125