23948sdkhjf

Mangler lagerplads

Det gryende opsving har fået så godt fat i de nordsjællandske virksomheder, at der flere steder er ved at opstå mangel på fabrikshaller og særligt lager- og logistikbygninger.

»Tilbage i 2007 og 2008 havde Nordsjælland færre tomme bygninger til lager og produktion end resten af landet, men finanskrisen ramte hårdt, og siden 2010 har landsdelen haft flere ledige industrilokaler end det øvrige Danmark. Men specielt det sidste års tid er det gået stærkt for virksomhederne nord for København, og tomgangen er nået ned på 3,6 procent – det laveste tal siden januar 2010, altså i mere end syv år,« siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk.

»Især lagerlokaler med højt loft og moderne logistikejendomme er en mangelvare i store dele af Nordsjælland. Hillerød er nærmest støvsuget for den slags, og det samme gælder i Hørsholm. Der er udlagt en korridor til logistikejendomme ved Hillerød, men foreløbig er der ikke bygget noget. Nordsjælland oplever ikke helt så stor efterspørgsel på produktionslokaler, fordi nogle virksomheder med fabrikation har haft det skidt,« siger Stephen Wielje Berthelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland.

Da det så allerværst ud – i juli kvartal 2012 – stod 5,6 procent af industrilokalerne tomme i Nordsjælland ifølge tal fra Ejendomstorvet.dk. Før finanskrisen lå det på lidt over en procent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.161