23948sdkhjf

Uafhængig levering

Konsulent hjælper Vejen-vognmand til nye biler.

- Vi havde brug for et par store kranbiler til transport og løft af bl.a. byggematerialer og industrigods, og vi var ude i så god tid, at vi kunne få skræddersyet bilerne præcis efter vores og chaufførernes ønsker. Efter en tæt dialog med Carsten indgik vi en aftale om specifikationer, leveringstid og pris på både chassiser, opbygning og kraner, og den er fulgt til punkt og prikke, fortæller Preben Jørgensen, ansvarlig for indkøb af materiel hos K. Hansen Transport.

De to DAF XF 460’ere er opbygget som henholdsvis 6x2-trækker med 34 t/m Palfinger-kran og fly-jib og 8x2/4-forvogn med 42 t/m Palfinger-kran.

Chauffører med på råd

Begge kraner er monteret af Palfinger-forhandleren KLC (Kolding Lastvognscenter), mens PM Lastvogns Service i Hedensted har opbygget trækkeren. Hedensted Ladfabrik har produceret det 6,2 meter lange faste alu-lad på forvognen og det 7,4 meter lange faste alu-lad til det 3-akslede, galvaniserede påhængsvognschassis fra HFR i Rødekro.

- Når der er tale om specialbiler som de to nye kranbiler, får chaufførerne i vid udstrækning mulighed for at påvirke opbygningen. De skal jo arbejde med grejet til hverdag, og så gælder det om at give dem et arbejdsredskab, de er glade for, tilføjer Preben Jørgensen.

K. Hansen Transport rådet i dag over cirka 50 trækkende enheder, langt hovedparten af svensk og tysk fabrikat, så indtil videre er de nye hollændere i mindretal.

Fakta nye DAF kranbiler

Drivline: 13-liters MX13-motor på 460 hk, 12-trins ZF AS Tronic-gearkasser samt DAF SR1344-bagaksler med diff. spærre.

Førerhus: DAF Super Space Cab med bl.a. info-display, Super Comfort førersæde med Alcantara, stort oliefyr, GPS-styret Predictive Cruise Control, ACC afstandsradar og LED-forlygter.

Opbygning, trækker: 34 t/m Palfinger PK34002-kran med fly-jib og rotator, luftforskydelig Jost-skammel, fuld aludørk, udtræksskuffer, høj galge mv.

Opbygning, forvogn: 42 t/m Palfinger PK42002-kran med fly-jib med rotator, 6,2 meter fast alu-lad med 3-delte sider, 10-tons surringskroge, værktøjskasser samt udtræksskuffer, VBG træktøj.

Opbygning, påhængsvogn: HFR-chassis med 7,4 meter alu-lad med 4-delte sider, 3 stk. 9-tons BPW-aksler med skivebremser, løftbar midteraksel, forskydelig trækstang.

Leveres af Lastbilmægleren i samarbejde med bl.a. Kolding Lastvognscenter, Hedensted Ladfabrik, PM Lastvogns Service i Hedensted samt HFR i Rødekro.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.227