23948sdkhjf

H.P. Therkelsen revser besværlige regler

EU-landenes forskellige tolkninger af cabotage-reglerne og krav til dokumentation er med til at gøre det besværligt for vognmænd, der kører grænseoverskridende transporter.

Det mener ledelsen hos transportvirksomheden H.P. Therkelsen fra Padborg.

Virksomheden var i mandags vært for et netværksmøde, som blandt andre havde deltagelse Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen, tidligere transportminister Hans Chr. Schmidt (V) og tidligere forsvarsminister Søren Gade (V).

Det skriver JydskeVestkysten.

På dagsordenen for mødet var de love, regler og krav om dokumentation, som ifølge H.P. Therkelsen lægger hindringer i vejen for vognmænd, der kører international transport.

»Vi har hver dag tre biler kørende mellem Kolding og Hamborg for at hente de chauffører, der går døde på grund af køre-hviletiderne,« forklarede firmaets arbejdende bestyrelsesformand, Mogens Therkelsen.

Over for Lastbil Magasinet nævner han også flere af EU-landenes krav om mindsteløn til chaufførerne som en stor administrativ byrde.

»For eksempel i Frankrig skal man dokumentere mindstelønnen. Det betyder, at man skal køre rundt med en masse lønsedler. Det er fuldstændigt urimeligt.«

Adm. direktør Peter Therkelsen forklarede desuden på netværksmødet, at det i dag er sværere at lave chauffør-logistik end gods-logistik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065