23948sdkhjf

FDL: Ingen undskyldning for fartfusk

»Sagen med den nordjyske vognmand, der, af betjente fra Tungvogns Center Nord, blev ”knaldet” for at køre lidt for stærkt i sin Scania 164, og over for betjenten erklærede, at bilen faktisk altid har kunnet køre 93 – 94 km/t., har sat ekstra gang i debatten omkring fifleri med elektronikken. Derfor advarer FDL sine medlemmer, anpartshavere og deres kolleger over det ganske land mod at få pillet ved elektronikken. Dels, fordi det er snyd, og kan være med til at skabe om muligt endnu dårligere omtale af branchen generelt. Dels, fordi det kan medføre ubetinget frakendelse af kørekortet,« lyder det i en nyhedsmail fra brancheorganisationen.

»Det burde ikke være nødvendigt, men der er åbenbart nogle, som stadigt ser stort på den slags,« siger FDL´s kontorleder, Jens Groot.

»Så vær opmærksom på, at hvis du er en af dem, som lige kan køre 3 km hurtigere end de andre, kan du miste dit kørekort i 6 måneder ubetinget. Der er overhovedet ikke en eneste gyldig undskyldning, for uanset hvem, der har lavet en fejl, eller det er bevidst, mister man sit kørekort over 3.5 t. Vi ved jo udmærket, når bilerne kan køre mere end de 89 km/t, som begrænseren skal justeres til, er det vognmandens forbandede pligt, og ansvar at få fejlen rettet.«

»Der er ingen håndvask at stille sig ved, hvis politianklageren ved Tungvogns Center Nord får medhold i retten, og det er er ganske gode chancer for, at han får. Man skulle ellers tro, at de mange sager med snyderi, der det seneste års tid er rullet op, er advarsel nok, men det er åbenbart ikke tilfældet. Derfor vil vi for en god ordens skyld endnu en gang, advare mod fifleriet,« siger Jens Groot.

Den pågældende vognmand blev i tirsdags taget på motorvejen ved Hasselager. Det fremgik af GPS´en, at han kørte 93 km/t. og betjentene fra TCN konstaterede, at der er manipuleret med bilens hastighedsbegrænser.

Læs mere om: jura
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079