23948sdkhjf

Sommerhilsen fra ITD-formand

Gert Jakobsen, formand i ITD, sender en sommerhilsen til medlemmer og samarbejdspartnere i transportbranchen:

Det gule og grønne hav af bølgende marker lyser i disse dage op i landskabet langs vejene, når vores medlemmer bringer varer og gods ud i hele Danmark og til Europa. Sommeren er for alvor over os, og det betyder også, at ferietrafik og vejarbejder vil øge trængslen på vejene de kommende mange uger. Det gælder ikke mindst i Danmark på de store motorvejsårer, der skærer gennem det danske landskab fra nord til syd og fra øst til vest. ITD’s medlemmer fylder godt på de danske veje, og det er et væksttegn, men vi har alle – herunder virksomhederne og familien Danmark – også en opgave i at passe på hinanden i sommertrængslen på vejene og sikre, at trafikken glider mest hensigtsmæssigt.

Politisk har trængselsproblematikken også været oppe at vende det seneste halvår, og mit gæt er, at vi vil se mere af det på den anden side af sommerferien. Arbejdet med at udvide planlagte strækninger af E45 er allerede iværksat, og der arbejdes hårdt på at få udvidet med et tredje spor på E20 over Fyn. Som transporterhvervets brancheorganisation ser vi gerne, at man fra politisk hold fastholder et stærkt fokus på disse områder, da sikringen af en velfungerende motorvejsinfrastruktur er afgørende for vores medlemmer og for Danmarks vækst.

En anden årsag er, at alle tegn i sol og måne viser, at lastbiltrafikken er stigende. Vi nærmer os hastigt 6.000 daglige lastbiltransporter over grænserne ind i Danmark, og det i sig selv er et tegn på, at der er vækst selv i en meget konkurrenceudsat branche. Det er en udvikling, vi som branche kun kan glæde os over, for jo mere virksomhederne sælger, jo mere gods skal vi fragte på tværs af Danmark og Europa. Det smitter også af på bundlinjen i både store og små transport- og logistikvirksomheder, som de seneste tre år har oplevet sund fremgang i indtjeningen.

Vi kigger i efteråret ind i et kommunalvalg. Også her er det min forventning, at infrastruktur vil spille en rolle. Transport- og logistikbranchen tager afsæt i et godt dansk vejnet. Derfor arbejder ITD for at sikre en god vej- og digital infrastruktur i landets 98 kommuner, og vi opfordrer kommunerne til at øremærke ressourcer til vejnettet. Jeg mener, at det er væsentligt for branchen, at vejinfrastrukturen og investeringer i digital infrastruktur vedligeholdes og opbygges, da det er en forudsætning for vækst og velfærd også lokalt.

Vi må nemlig ikke glemme, at vores branche står over for en digital skillevej, hvor det er vigtigt, at man som transport- og logistikvirksomhed hægter sig på udviklingen – og ikke af. Det gælder både den digitale udvikling, som vil lette arbejdsgangene for vores medlemsvirksomheder med mere digital dokumentation, men vi ser også ind i en fremtid med førerløse og selvkørende lastbiler, der kommer stadig tættere på. Det er derfor også positivt, at regeringen har digitalisering og testning af ny teknologi på dagsordenen. Et bredt flertal på Christiansborg har netop givet grønt lys til test af selvkørende køretøjer i Danmark. Jeg anser det som vigtigt for vores branche, at de politiske rammer følger med udviklingen, hvis vi i Danmark skal være med helt i front, når de førerløse og selvkørende lastbiler rulles ud på vejene.

Den resterende del af 2017 byder desuden på fortsat arbejde i forbindelse med de kommende forhandlinger om vejpakken for at sikre et stærkt indre marked og en europæisk harmonisering af reglerne i hele Europa på transportområdet. Men ligeså vigtigt er arbejdet med at få sat de bedste rammer for at skabe en mere flydende trafik og styrke det lokale erhvervsliv, så virksomhederne har de rette betingelser for vækst.

Jeg ønsker jer alle en god sommer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125