23948sdkhjf

Vognmænd: Ikke en krone mere

Det vil være en skandale af hidtil usete dimensioner, hvis det lykkes for PostNord at overbevise politikerne om, at yde de omtalte 2, 3 milliarder ekstra, som åbenbart er en betingelse for en fortsat drift af PostNord, lyder det i en pressemeddelelse fra FDL.

Men der er ingen garanti for, at de 2,3 milliarder slår til, og ved fortsat at hælde penge i en kasse, der administreres af en inkompetent direktion, forhaler politikerne blot processen. Det er forståeligt, at både harme, vrede og frustrationer breder sig blandt såvel vognmænd som andre brancher, for langt de fleste er af den opfattelse, at det er gået over gevind med fortsat statslige tilskud til selskaber, som staten har aktier i, lyder det fra vognmændene.

FDL' s formand, vognmand Christian Jensen, har gentagne gange sagt, at det må være slut med at give Post Nord ekstra bevillinger.

»Hvis ikke selskabet kan klare sig, må andre tage over. Det er i hvert fald fuldkommen urimeligt, hvis det igen skal være skatteydernes penge, der skal redde det skrantende Post Nord. Som FDL ser det, må det for tid og evighed være slut med bevidstløst at hælde penge i tomme kasser,« siger Christian Jensen.

»Der er tilsyneladende ingen ende på alle de kæmpetab, statskassen har været med til at dække, men bægeret er ikke alene fuldt. Det er for længst løbet over, og det må altså få alvorlige følger for de ansvarlige.«

»Det eneste rigtige ville være at fyre hele direktionen. Det ville man gøre i et privat drevet selskab, men når det drejer sig om offentlige selskaber, er politikerne meget tilbageholdende med at kræve chefers hoved på et fad,« fortsætter Christian Jensen.

»Hvorfor Post Nords chefer ikke for længst er fyret, er der nok rigtigt mange, der undrer sig over. Det samme kan siges om skandalerne i SKAT, skandalen med IC4, flere statslige IT-systemer og sådan kunne vi blive ved. Hvornår mon det går op for politikerne, at der også for statslige medejere, er en grænse? Det synes jeg, vi i den grad mangler en forklaring på,« siger Christian Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082