23948sdkhjf

Bøder på samlet 112.500 kr.

Polak kørte ’på polsk’ – altså uden papirer.

Ulovlig cabotagekørsel og kørsel uden betaling af afgift for vejbenyttelse koster nu en polsk transportvirksomhed bøder på i alt 112.500 kr.

Tirsdag 23. maj kontrollerede betjente fra Tungvognscenter Syd et polsk sættevognstog på motorvej E20 ved Harte, nær Kolding.

Vogntoget kørte med jernskrot mellem Esbjerg og Lindø ved nordfynske Munkebo. Ved kontrollen blev det konstateret, at der var kørt syv cabotageture, siden den sidste internationale indgående tur til Danmark.

Lod bilen stå i DK

- Chaufføren havde først kørt tre ture i Danmark og var derefter taget hjem til Polen på weekend. Lastbilen lod han dog stå i Danmark. Efter weekenden fortsatte chaufføren med yderligere fire cabotageture i lastbilen, inden Sydøstjyllands Politi udtog køretøjet til kontrol, fortæller politikommissær Stig Simonsen, leder af Tungvognscenter Syd.

Denne overtrædelse af cabotagereglerne koster virksomheden 70.000 kr.

Desuden havde det polske transportfirma kørt 13 gange på det danske motorvejsnet inden for de sidste 30 dage, uden at der var betalt afgift for vejbenyttelse. Det kostede virksomheden yderligere 32.500 kr.

Kørsel uden førerkort

Der var også registreret to kørselsforløb i lastbilens kontrolapparat, hvor der ikke havde været anvendt førerkort. Det koster yderligere 12.000 kr.

Virksomheden skulle dermed betale i alt 112.500 kr. i sikkerhedsstillelse, inden vogntoget kunne frigives efter kontrollen.

- Til at begynde med var vognmanden ikke indstillet på at betale beløbet, så lastbilen blev tilbageholdt med hjullås. Det fulde beløb blev imidlertid indbetalt dagen efter kontrollen, og virksomheden ønskede ikke sagen indbragt for retten, tilføjer politikommissær Stig Simonsen.

Speditør sigtet

I sagen er en speditionsvirksomhed i Padborg sigtet for medvirken til ulovlige cabotagekørsel, da det efter politiets opfattelse er dem, der har planlagt de ulovlige cabotageture.

Sagen mod speditionsvirksomheden kommer for retten senere.

Læs mere om: jura
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093