23948sdkhjf

Messe i weekenden, fair straf og EU-pakke

Den kommende weekend, 17. og 18. juni, arrangerer Danske Transport Medier igen Transport Vest - på Logistikparken 14, Brabrand ved Aarhus.

For andet år i træk inviteres der i den kommende weekend til fagmesse for aktørerne i branchen for vejgodstransport. Alle vognmænd, chauffører og andre interesserede er derfor meget velkomne.

- Vi etablerede messen som en pendant til Transport Øst i københavnsområdet, og den første udgave af Transport Vest viste, at der er mange udstillere, der har savnet et fagligt mødested i Østjylland. Så vi tror på, at udstillingen kan få fast fodfæste og vokse i år og de kommende år, siger Jeanette Routhe, direktør i Danske Transport Medier.

Gratis parkering

Igen i år er forhandlere af lastbiler, trailere, kraner, dæk, opbygninger, uddannelse, finansiering og rådgivning klar på messeområdet, når det går løs til to dage med hygge, fagsnak og givetvis også nogle gode handler.

Messen kører lørdag kl. 10 til 17 og søndag kl. 10 til 15 - med gratis parkering lige ved området.

Fair sanktioner vedtaget

Allerede nu kan transportbranchen - og især de danske vognmænd og chauffører – glæde sig over, at Folketinget netop har vedtaget L 158, ”Forslag til lov om ændring af færdselsloven” (Ændring af sanktionerne på køre- og hviletidsområdet).

Det betyder kort og godt, at dét som vognmænd og chauffører har efterlyst i årevis nu opfyldes – nemlig mere fair sanktioner for både sjuskefejl og bevidst snyderi, når det gælder brud på reglerne for køre- og hviletid.

Det betyder blandt andet, at de mindste bøder for fejlbetjening nedsættes, mens bødestraffen for de mest alvorlige overtrædelser hæves. Og frakendelse af erhvervskørekortet rammer ikke i fremtiden det private kørekort.

EU: Ny vejpakke

En anden god nyhed er forhåbentligt EU-Kommissionens udspil til en ny lovpakke for vognmændene i EU. Hensigten om indførelse af enklere regler modtages i hvert fald positivt.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125