23948sdkhjf

Moderniseret planlov: Bedre vilkår for transport

ITD roser ny planlov.

Folketinget har netop vedtaget en ny planlov, der giver transport- og logistikvirksomheder bedre muligheder for at drive forretning.

ITD er tilfredse med lovens endelige udformning og takker ordførere og erhvervsministeren for at lytte til transportbranchens argumenter.

- Vi er glade for, at Folketinget har vedtaget en modernisering af planloven. Moderniseringen vil sikre, at erhvervsarealer langs motorvejen prioriteres til transport- og logistikvirksomheder og andre transporttunge virksomheder, lige som beliggenheden af erhvervsområder skal være forbeholdt transport- og logistikvirksomheder og produktionsvirksomheder. Det er afgørende for at sikre vækst i erhvervet og i Danmark, siger Jane Aa. Madsen, jurist i ITD.

Med lovens endelige ordlyd er transportvirksomhederne samtidig sikret, at kommunalbestyrelsen kan tillade udvidelse eller ændring af eksisterende vognmandsvirksomheder beliggende i landzone, der før denne lovs ikrafttrædelse har ligget på stedet i en længere årrække.

- Det er afgørende for vores virksomheder, at de fortsat har mulighed for at kunne drive deres transport- og logistikvirksomhed i landzone og ikke bliver tvunget til at flytte eller lukke, siger jurist Jane Aa. Madsen.

Den nye planlov træder i kraft 15. juni 2017.

Læs mere om: jura
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078