23948sdkhjf

FDL: Ind i kampen, minister

Deltagerne i Frie Danske Lastbilvognmænds ordinære generalforsamling sendte forrige weekend en skarp opfordring til transportminister Ole Birk Olesen til at tage arbejdstøjet på og vise handlekraft ved at kæmpe for, at danske vognmænd får mere fair vilkår i forhold til den nuværende sociale dumping.

Store dele af den hjemlige vognmands-branche er hårdt presset af de store kørsels-rekvirenter og speditører, som primært anvender billige udenlandske biler og chauffører, og det er på tide, de mange fine ord, omsættes i handling, mente forsamlingen på Hotel Hedegaard i Vejle.

Formand Christian Jensen talte i sin beretning også om balancegangen mellem at være en ”fri” lastbilvognmand og samtidig kæmpe med tidens hårde konkurrence fra især østeuropæiske aktører på markedet.

»Overvejende er det selvfølgelig friheden, vi vil, men vi kommer altså i et dilemma, når vi så lige i situationer, gerne vil have lidt hjælp fra politisk hold, mest fra rød og halvrød blok, for at få det til at passe ind i vores hverdag. Cabotagereglerne ville ikke være en hindring for at vi kunne dyrke vores frihedstrang, hvis bare EU og danske politikere, i et og alt, havde styr på, at der er paritet imellem liberalisering og harmonisering. Altså harmonisering af løn- og arbejdsforhold og ramme vilkår samt den fri konkurrence. Var der det, ville vi ikke mærke uligheden,« sagde Christian Jensen.

»Så vores største problem er kampen for, at lovgivningen holdes, og at EU drager omsorg for, at lovene skrives så tydeligt, at menigmand, også politiet, kan forstå alle love og regler – og agere derefter,« sagde formanden.

Foreningen FDL kunne til gengæld glæde sig over, at økonomien fortsat løber rundt.

»Jeg kan med glæde konstatere, at vi endnu engang har præsteret det, andre påstår som en umulighed, med de midler, vi har til rådighed. Nemlig at vi endnu en gang har præsteret et driftsoverskud i FDL,« fortalte Christian Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.332