23948sdkhjf

Norge: Ny sats for mindsteløn

Den 1. juli 2015 indførte Norge regler om mindsteløn. Nu har det norske Tarifnævn besluttet at forlænge reglerne om mindsteløn, der også gælder for udenlandske virksomheder, som udfører nationale transporter i Norge. Derudover reguleres mindstelønsatsen fra 1. juni 2017, lyder det i en nyhedsmail fra ITD.

Reglerne indeholder desuden en regulering af mindstelønsatsen til 165,65 NOK i timen svarende til cirka 131,25 DKK (beregnet den 22. maj 2017). Ud over mindsteløn skal virksomheder ved overnatning betale diæter, hvor satsen er forhøjet til 315 NOK i døgnet svarende til 250 DKK.

»ITD anbefaler virksomheder, der udfører transporter i Norge, til at holde sig godt opdateret på de nye regler om mindsteløn. ITD anbefaler også, at virksomheder holder sig opdateret på den norske kurs, da udsving i kursen kan have stor betydning for omregningen af timelønnen til danske kroner,« siger Maria Feldberg, jurist i ITD, og understreger, at ITD’s juridiske afdeling står klar til hjælp og vejledning i forbindelse med mindstelønsreglerne i Norge.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062