23948sdkhjf

Kampvalg med bitter bismag

Der var kampvalg til DTL’s hovedbestyrelse på lørdagens generalforsamling i Århus. Fem af de siddende bestyrelsesmedlemmer var på valg og stillede alle op til genvalg, mens en sjette kandidat også havde meldt sit kandidatur.

De fem siddende medlemmer var Jens H. Petersen, Kristian Skov Petersen, Steen Tofteng, Ole Bang Jensen og Martin Danielsen. Herudover stillede Lars Andersen fra vognmandsfirmaet Frede Andersen & Søn i Næstved også op.

Op til afstemningen blev fronterne trukket hårdt op. Jørgen Kjeld Jensen, formand for Kjøbenhavns Vognmandslaug, holdt et skarpt indlæg til forsvar for Steen Tofteng, som ifølge Jørgen Kjeld Jensen var udsat for et ”attentantforsøg” på sin bestyrelsesplads – angiveligt orkestreret af Torben Nielsen, formand for DTL Region Øst og formand for Odsherreds Fragt- og Vognmandsforening, med det formål at få Lars Andersen valgt ind i stedet.

Komplot fra Øst?

Ifølge Jørgen Kjeld Jensen bundede det i utilfredshed med, at Kjøbenhavns Vognmandslaug havde to repræsentanter i hovedbestyrelsen.

»Men hovedbestyrelsen er jo ligesom landsholdet. Det handler om at have de bedste folk i bestyrelsen, om det så er jyder eller københavnere. Steen Tofteng beskæftiger sig med renovation, og det kommer alle i hele landet til gavn at have ham i bestyrelsen,« sagde Jørgen Kjeld Jensen bl.a. i sit passionerede indlæg.

Torben Nielsen selv afviste herefter, at der var tale om noget ”komplot” mod Steen Tofteng – men at det var på tide, at Region Øst også havde en repræsentant i bestyrelsen, og fremhævede Lars Andersens baggrund og kvaliteter fra driften af vognmandsfirmaet i Næstved.

Sådan gik det

Herefter var det demokratiets tur til at tale – og resultatet blev et knivskarpt opgør om den femte bestyrelsesplads mellem netop Lars Andersen og Steen Tofteng. Lars Andersen fik 74 stemmer, mens Steen Tofteng kun fik 69 – og dermed ser DTL’s bestyrelse således ud:

Martin Danielsen (formand)

Ole Bang Jensen (næstformand)

Henrik Jørgensen

Poul Jørgensen

Per Rasmussen

Jens H. Petersen

Kristian Skov Petersen

Winnie Grant

Lars Andersen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064