23948sdkhjf

Ny Contrans bygning – uden sovepladser

Selvom Kolding Byråd ikke længere vil give tilladelse til, at Contrans opfører et hvilehus til sine udenlandske chauffører, går virksomheden nu i gang med at forbedre forholdene for sine ansatte.

Det skriver JydskeVestkysten.

Direktør i Contrans Henrik Hansen oplyser, at man ønsker at opføre en bygning på virksomhedens adresse på Merkurvej, hvor chaufførerne kan tage bag, gå på toilet, lave mad og slappe af, når de holder hvil.

»Vi bygger det hele – bare uden sengepladser. Så må chaufførerne jo sove i deres førerhuse som hidtil,« siger han til avisen.

Contrans fik oprindeligt tilladelse til at opføre et hvilehus med 30 sovepladser af et snævert flertal bestående af Venstre og Konservative i Kolding Byråd. Beslutningen medførte meget kritik, og få dage senere trak vognmanden sin ansøgning tilbage. Kort efter meddelte Koldings borgmester Jørn Pedersen (V), at tilladelsen ikke længere stod ved magt.

Polemikken har dog ikke fået Contrans til helt at opgive planerne om at skabe bedre vilkår for de udenlandske chauffører.

»Vores strategi for at behandle vores folk godt - både danske og udenlandske - har vi ikke ændret på. Mange danske funktionærer kan tage et bad, lave mad, motionere og være sociale på deres arbejdspladser. De faciliteter vil vi også give vores medarbejdere,« siger Henrik Hansen til avisen.

Han tilføjer, at de udenlandske chauffører bliver i landet, så længe EU’s regler er, som de er.

Kolding Kommune har udstedt tilladelse til de kommende velfærdsfaciliteter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062