23948sdkhjf

Fremgang for trailerne østpå

Det østeuropæiske trailermarked voksede med 5,1 procent i 2016, og yderligere vækst forventes i 2017. Det melder konsulentfirmaet Clear International.

Væksten i 2016 er mindre end forventet i starten af året, og den afdæmpede vækst skyldes primært den politisk ustabile situation i Tyrkiet, som fjernede mange tusinde trailere fra de forventede salgstal for det tyrkiske marked.

Tyrkiet var i 2015 det største trailermarked i den region, der kategories som den østeuropæiske, men i 2016 var det Polen, der tog pladsen som det største marked. Det samme forventes at være tilfældet i 2017.

Rusland har tidligere været det største østeuropæiske marked, men er nu distanceret med et godt stykke på tredjepladsen. Alligevel kunne både Rusland og Ukraine notere fremgang på trailermarkedet i 2016 – for første gang siden 2011.

»På trods af udfordringer i regionen, som i særlig grad påvirker Rusland og Tyrkiet, vil vi se vækst på trailermarkedet i fire ud af de næste fem år. Dermed vil vi se trailersalget tilbage på niveauet fra før finanskrisen i 2008 ved udgangen af den kommende femårsperiode,« siger Gary Beecroft, adm. direktør i Clear International.

Artiklen er en del af temaet Trailere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109