23948sdkhjf

Undersøger motorvejs-udvidelse

Vejdirektoratet indleder nu arbejdet med at undersøge muligheden for en forlængelse af Hillerødmotorvejen fra Allerød til Hillerød.

Det sker i form af en såkaldt VVM-undersøgelse, hvor Vejdirektoratet blandt andet skal analysere de trafikale konsekvenser, som en mulig forlængelse af motorvejen vil have for vejnettet i Hovedstadsområdet.

»Der er jo stor trængsel på strækningen mellem Allerød og Hillerød på hverdage,« siger projektleder Rasmus Larsen fra Vejdirektoratet.

»Og en motorvej vil muligvis tiltrække endnu mere trafik. Derfor er det vigtigt at se på, hvordan en eventuel forlængelse af Hillerødmotorvejen vil influere på trafikken i hele området.«

Derudover vil undersøgelsen også kigge på konsekvenserne for områdets miljø- og dyreliv, hvilket ligger i forlængelse af, at VVM netop står for Vurdering af Virkninger for Miljøet.

»Man skal dog huske, at vi taler om en mulig udbygning af en motortrafikvej, som i forvejen løber gennem landskabet og er forberedt til motorvej. Dermed bliver de miljømæssige påvirkninger i sagens natur mindre, end hvis man lagde en ny motorvej gennem uberørt landskab,« siger Rasmus Larsen.

I sidste ende skal VVM-rapporten danne grundlag for politisk stillingtagen til motorvejsprojektet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063