23948sdkhjf

Bøde på 138.000 kr.

Hollandsk vognmand betaler for chaufførs hjemve.

En hollandsk vognmand blev i går ved Retten i Horsens idømt en bøde på 138.000 kr. for sit arbejdsgiveransvar i forbindelse med sin ansatte chaufførs synderegister begået i Danmark.

Vognmanden mødte ikke op i retten, og det vides ikke, hvordan han forholder sig til dommen.

Den pågældende 28-årige chauffør er samtidigt idømt 30 dages betinget fængsel, en bøde på 39.000 kr. og frakendelse af førerretten i Danmark i to år.

Standset ved Hedensted

Sagen startede, da chaufføren 22. august sidste år blev standset ved Hedensted af Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd. Her blev oplysninger fra lastbilens tachograf undersøgt nærmere.

- Ved at undersøge tachografen fandt politiet frem til, at der var uoverensstemmelser omkring, hvor langt han havde kørt den pågældende dag, og at han sidst havde taget sit førerkort ud i Holland. Derfor foretog de yderligere undersøgelser, fortæller specialanklager Pernille Moesborg, Sydøstjyllands Politi.

Personelfalsk

Det viste sig, at chaufføren havde et ekstra førerkort, som tilhørte en anden chauffør. Den 28-årige chauffør endte med at blive tiltalt for 28 forhold, der alle omhandler overtrædelser af reglerne om misbrug af førerkort og overtrædelser af køre- hviletiderne fra august måned 2016.

De ni af forholdene var overtrædelse af straffelovens § 174, der omhandler personelfalsk – når nogen gør brug af et officielt dokument, der tilhører en anden.

Chaufføren erkendte alle forhold.

Hurtigere hjem

- Han forklarede, at han havde lavet overtrædelserne for at komme hurtigere hjem til sin familie, fortæller specialanklager Pernille Moesborg.

Den 28-årige chauffør modtog dommen.

Læs mere om: jura
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078