23948sdkhjf

Ny tunnel tættere på

Forundersøgelse officielt i gang.

Nu er forundersøgelsen af den østlige ringvej i København officielt skudt i gang. Transport-, bygnings- og boligministeriet, Region Hovedstaden og Refshaleøens Ejendomsselskab er enige om at gennemføre forundersøgelsen i fællesskab.

Det glæder i særdeleshed DTL’s adm. direktør Erik Østergaard, der i mange år har arbejdet for, at projektet bliver til andet end en luftig drøm:

- Det er nu 10 år siden, jeg sammen med andre gode kræfter fik sat ideen om en havnetunnel på dagsordenen i Infrastrukturkommissionen under overskriften ”Ringforbindelserne skal sluttes i Hovedstadsområdet på både vej og bane”. Og dette er et reelt først skridt mod realisering, udtaler DTL’s direktør.

DTL - Danske Vognmænd er repræsenteret i Københavnertunnelgruppen, der siden 2005 har arbejdet for en østlig ringvej / havnetunnel i København.

Lys for enden af havnetunnellen

- De kommende to års udredningsarbejde bliver økonomisk muligt via bidrag fra de parter, der formentlig også i sidste ende skal bære projektet igennem, nemlig staten, Københavns Kommune og private investorer. Så man må sige, at der er lys for enden af havnetunnellen, siger Bo Sandberg, koordinator for Københavnertunnelgruppen.

Denne gruppe er en tværpolitisk forening, der bl.a. består af enkeltmedlemmer, virksomheder og organisationer, herunder DTL – Danske Vognmænd, Dansk Erhverv, DI, Dansk Byggeri, DTL, Dansk Metal, 3F og BAT-kartellet.

Budget på 24 mio. kr.

Det forventes at tage cirka to år at gennemføre forundersøgelsen, der har et samlet budget på 24 mio. kr. – heraf 8 mio. kr. opført på finansloven for 2017. Forundersøgelsen skal bl.a. vurdere specifik linjeføring og tilslutningsanlæg inden for den overordnede linjeføringskorridor via Amager.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125