23948sdkhjf

Studerende skal hjælpe branchen

ITD fik onsdag besøg af 9 ingeniørstuderende fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU). De kom på besøg som en del af DTU Innovation Pilot, hvor de studerende skal finde løsninger på konkrete udfordringer i udvalgte virksomheder.
Hos ITD skal de studerende lave bud på alternative strømforsyninger til lastbiler, som kunne være via solceller, vind eller en energibesparende løsning.
 
Poul Bruun, innovationschef hos ITD, glæder sig over projektet:
 
»Det er vigtigt, at vi samarbejder med universiteter og uddannelsessektoren for at udbrede kenskabet til transportbranchen, og de muligheder, der er i at udvikle en moderne transport- og logistikbranche. Uddannelses- og forskningsverdenen skal få øjnene op for vores branche,« siger han i en meddelelse fra brancheorganisationen.
 
De 9 studerende hos ITD er fordelt på to grupper, og det er nogle blandede hold. For de unge kommer fra vidt forskellige studieretninger, der blandt andet tæller kemi, maskin, bygning og sundhedsteknologi.
 
Fakta:
DTU Innovation Pilot er et samarbejde mellem DTU og virksomheder fra hele landet – heraf 18 virksomheder i Sønderjylland. Studerende fra DTU i Lyngby og Ballerup skal i samarbejde med virksomhederne udarbejde konkrete projekter til løsninger af udfordringer i virksomhederne.
Projektet kører i forårssemesteret, og der er tale om eksamensopgaver.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062