23948sdkhjf

- Smøler Politiet?

DEBATINDLÆG:

Nej, jeg tror ikke, tungvognspolitiet smøler. Men det er klart, resultatet og omfanget af kontrollerne bliver derefter, når betjentene skal bruge mere tid på kontoret til at skrive rapport, end man bruger til de fysiske kontroller. Og jeg forstår ikke, hvorfor man ikke bruger nogle, der er specielt uddannet til papirarbejde til at udarbejde anklager og så lade betjentene udføre det arbejde, som er deres speciale, og som de i mange henseender brænder for. Det svarer lidt til, at vi sætter en chauffør til at køre en tur om formiddagen, og så kan han bruge eftermiddagen til at skrive faktura. Det. tror jeg ikke, vil føre den helt store succes med sig.

Vi får som danske vognmænd det ene ”gode” forslag efter det andet fra forskellige sider inc. ITD med hvor gode, vi skal være til omstilling og nytænkning, og et rigtigt fint ord bliver næsten altid nævnt nemlig innovation.

Jeg synes sommetider, man kunne bruge krudtet på at give vores konkurrenter af samme skuffe, men det er næsten altid den samme sang, at det er de danske transportører, der skal omstille sig for at være med.

Men hvad er det lige, diverse kloge åger mener, vi skal omstille os til? Er det diverse ulovligheder, som hver dag er beskrevet her på siden, såsom snyd med weekendhvil i bilerne eller kørsel på andres kort og uden Adblue og i mange situationer uden at betale vejbenyttelse og slet ikke mindst underbetalte chauffører. Eller hvad er det, vi skal omstille os til?

Jeg tror ikke, danske chauffører og vognmænd frygter konkurrencen, hvis det foregår på samme vilkår. Men så længe vilkårene er sådan, at det næsten er omkostningsfrit at lave diverse overtrædelser, bare man ikke er dansk, så er det svært at bruge nytænkning og innovation til noget.

Bjarne Nielsen
Keravavej 10
9800 Hjørring

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093