23948sdkhjf

Den er god nok: Mindre kontrol i EU

EU-Kommissionen har offentliggjort en ny rapport om implementering og håndhævelse af køre-/hviletidsregler i EU’s medlemslande.

Rapporten bekræfter manges bekymring om, at kontrolindsatsen fra de nationale myndigheder er faldet. Rapportens data drejer sig om to år – nemlig perioden fra 1. januar 2013 til 31. december 2014.

Tallene viser et fald i perioden, hvor 24 procent færre køretøjer og 15 procent færre chauffører er blevet kontrolleret. Ifølge rapporten mangler der også et ordentligt samarbejde mellem medlemsstaterne, der har vidt forskellig praksis, ressourcer og sanktioner, hvilket betyder stor forskelsbehandling af chauffører og vognmænd landene imellem.

Medlemslandene lever heller ikke op til kravet om, at 50 procent af kontrollen skal ske i form af virksomhedskontrol. 77 procent af kontrollerne i perioden 2013-14 foregik som vejsidekontroller.

I alt blev mere end 6,6 mio. køretøjer og 7,4 mio. chauffører kontrolleret i løbet af 2013 og 2014 – enten igennem virksomhedskontrol eller vejsidekontrol.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16