23948sdkhjf

Scania vinder stort udbud til Forsvaret

Scania har vundet det store udbud om levering af op mod 900 nye lastbiler i løbet af de kommende syv år. Rammeaftalen, som også inkluderer service, har en værdi på ca. 1,5 mia. kr.

Udbuddet begyndte i efteråret 2015, og undervejs har Forsvaret testet kandidaterne i en tre måneders periode i foråret 2016. Udnævnelsen af Scania som vinder af udbuddet kom efter et møde i forsvarsforligskredsen.

»Jeg er glad for, at vi nu har fundet frem til vinderne af udbuddene på nyt artilleri, nye morterer og nye lastvogne til Forsvaret. Der er tale om efterspurgte kapaciteter, der bidrager til dansk forsvars vigtige opgaveløsning,« udtaler forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Først var der fem...

I finalen blev Scania foretrukket foran Rheinmetall MAN Military Vehicles. Til at starte med var også amerikanske Oshkosh, Mercedes-Benz og Iveco på tale, men de trak sig alle fra kapløbet, inden der før jul skulle afleveres det endelige tilbud til Forsvarets Materiel- og Indkøbstjeneste.

Hos Scania er der behersket jubel over afgørelsen.

»Vi er da glade over resultatet og stolte over at blive udpeget. Indtil videre afventer vi dog lige, at det sidste falder på plads, inden vi glæder os for meget. Men er da meget stolte af, at valget faldt på os,« siger Henrik Tarris, projektmanager i Scania Danmark.

Endnu mangler Finansudvalget at godkende afgørelsen, hvilket dog forventes at være en formalitet. Derefter kan der skrives kontrakt mellem Forsvaret og Scania.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062