23948sdkhjf

ESA Trucks åbner døren

DAF-forhandleren i Padborg deltager i nyt uddannelsesprojekt.

Hvordan hjælpes en ny generation af unge ind i transportbranchen - hvor en høj gennemsnitsalder for chauffører og rift om dygtige mekanikere er nogle af de aktuelle udfordringer i mange virksomheder?

Hos DAF-forhandleren ESA Trucks' afdeling i Padborg forklarer værkfører Lars Haberlandt, at ESA Trucks nu deltager i projektet Unge på Toppen, der arrangeres af brancheorganisationen ITD og Aabenraa Kommune. Med deltagelsen stiller ESA Trucks således en praktikplads til rådighed for én af de 20 unge, der deltager i projektet.

- Vores lærling på værkstedet er udlært til juli. Derfor har vi brug for en ny mekanikerlærling, og vi håber, at vi får en frisk lærling via projektet, udtaler værkfører Lars Haberlandt, ESA Trucks i Padborg, til Trans Inform, Vognmandens Fagblad.

Win-Win

Unge på Toppen henvender sig til unge på kontanthjælp - og handler i sidste ende om at rekruttere ny ung arbejdskraft til transportbranchen, der er meget udfordret på dette punkt. Samtidigt går projektet ud på at give unge nyt mod på både uddannelse og personlig udvikling - til glæde og gavn for dem selv og deres fremtidige uddannelses- og arbejdsplads i branchen.

ITD og Aabenraa Kommunes mål er dermed at hjælpe transport- og logistikbranchen med rekrutteringen af nye medarbejdere, så branchen fortsat yder sit væsentlige bidrag til landets økonomi.

Mellem 18 og 35 år

I første omgang er der som nævnt udvalgt 20 unge på kontakthjælp. De 2 kvinder og 18 mænd er mellem 18 og 35 år gamle, og gruppen startede fortræningen op i februar med fælles træning i et fitnesscenter. Når forårsvejret indfinder sig, så fortsætter træningen også på cykel - i første omgang med dagsture på op til 20 kilometer.

Men målet er en fælles og 1500 kilometer lang cykeltur over 11 dage - med finale på den berømte Tour de France destination Alpe d’Huez.

Samtidigt er ambitionerne høje for det første forsøgsprojekt, der altså skal hjælpe de unge til en positiv personlig udvikling i retning mod job og / eller uddannelse.

Lokale virksomheder

ITD ønsker, at projektet gennemføres med deltagelse af transportvirksomheder i Aabenraa Kommune, da en stor del af organisationens medlemmer har hjemsted i Sønderjylland. Samtidigt tager projektet så vidt muligt afsæt i eksisterende tilbud hos Aabenraa Kommune med Thomas Sonne som projektleder.

Sidstnævnte driver en selvstændig HR-virksomhed, der også arbejder med udvikling af virksomheder og deres medarbejdere.

Kommer forsøgsprojektet godt i gang, er det hensigten, at det gøres til et fortløbende tilbud i de kommende år - med løbende evaluering af de forhåbentligt gode effekter - og dermed afkast af parternes investering.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141