23948sdkhjf

Frihed, fremgang og fremtid

Ole Birk Olesen sætter tre overordnede dagsordener.

Den næsten nye transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) har tre overordnede dagsordener som transport-, bygnings- og boligminister:

Frihed, fremgang og fremtid.

Ministeren udtaler i en aktuel melding fra København:

- Vi skal have mere frihed i Danmark til at gøre, som man vil, så længe man ikke skader andre. Vi skal have fremgang i form af mere økonomisk vækst, bedre kvalitet og større tilfredshed blandt borgere og virksomheder, når det gælder transport, byggeri og bolig. Endelig vil jeg fokusere på at skabe en moderne infrastruktur til fremtidens Danmark, hvor vi udnytter ny teknologi og nye forretningsmodeller langt mere end i dag. Det nytter ikke noget, at vi slæber rundt på regler og faciliteter, som passede til virkeligheden for 30 år siden, men hæmmer vores hverdag og samfundets udviklingsmuligheder i dag.

De første måneder

Ole Birk Olesen fortsætter:

- I mine første tre måneder som minister har jeg indgået brede politiske aftaler om en mere moderne og liberal taxilov, midler til nationale cykelruter samt undersøgelser af nye motorvejsstrækninger i Midtjylland og Nordsjælland.

Jeg har også foreslået eller gennemført ændringer på en række andre områder:

Forsøgsordninger for selvkørende biler, klagenævn for parkeringsselskaber og mere logiske parkeringsregler, forenkling af bygningsreglementet, så det bliver lettere og billigere at bygge, fartgrænser, der passer bedre til forholdene, skærpet kontrol med det store og dyre projekt om nyt signalsystem til jernbanen, o mere fair vurdering og bødesystem i forhold til køre/hviletid.

Fremtiden

Om fremtiden lyder det fra ministeren:

- Generelt ville jeg gerne investere mere i trafikal infrastruktur, især på vejområdet som har været underprioriteret i en del år. Her har vi en lang liste af gode projekter, som kan gøre samfundet rigere ved at lette hverdagen for erhvervslivet og borgerne - ikke mindst de tusindvis af pendlere, som hver dag lever med frustrerende trængsel. Desværre kræver investeringerne et større råderum, så det arbejder vi på i regeringen i forbindelse med de politiske forhandlinger om en løsning af investeringsudfordringerne frem til 2025.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109