23948sdkhjf

Sustainable Truck of The Year 2017

Iveco vinder to nye miljøpriser.

Italienske Iveco kører hjem med to topplaceringer i priskategorien Sustainable Truck of the Year 2017.

Truck of The Year vinderen Eurocargo CNG (kører på komprimeret naturgas) sejrer i kategorien Distribution, mens el-versionen af den nye Daily-varebil vinder udmærkelsen i VAN-kategorien.

Maurizio Cervetto, chefredaktør for Vado e Torno, overrakte præmierne til Pierre Lahutte, Ivecos Brand President, på transport- og logistikmessen Transpotec 2017, der netop er afviklet i Verona.

Klar målsætning

Pierre Lahutte, Ivecos Brand President:

- Vi er meget stolte over at vinde disse to priser. Denne klare målsætning om bæredygtighed har længe været et kendetegn for Iveco og understøttes af avanceret teknologisk ekspertise.Vi er således i dag den eneste producent, der har et komplet udbud af naturgasdrevne køretøjer, lige fra lette til tunge køretøjer, herunder busser.Vi er også mestre i bæredygtighed ved, at vi, som en del af CNH Industrial Group, for sjette år i træk har opretholdt vores placering som brancheførende i Dow Jones Sustainability Index (DJSI) for Europa og verden.

Over 10.000 biler på naturgas

Til Eurocargo CNG havde chefredaktør Cervetto følgende kommentarer:

- Med over 10.000 solgte naturgaslastbiler i de sidste tyve år har Iveco sikret sig førerpositionen inden for alternative brændstoffer. Naturgasmotoren Tector 6 er exceptionelt miljøvenlig: stort set ingen partikler, en reduktion af CO2 (over 80 procent ved brug af biometan) og et støjniveau under 60 decibel. Eurocargo udnytter veletablerede, let tilgængelige og omkostningseffektive teknologier; den er ikke begrænset af byernes trafikbegrænsninger, og den kan leveres i et misundelsesværdigt udvalg af konfigurationer med totalvægt op til 16 tons.Og med en rækkevidde på 400 kilometer kan distributionssektoren uden fortrydelse vinke farvel til diesellastbilerne.

Eurocargo CNG

Eurocargo CNG, valgt til International Truck of the Year 2016, er udstyret med en ny ”supermiljøvenlig” Tector 6-motor på 210 hk, som drives af komprimeret naturgas. Takket være nykonstruktion af tændspoler, blow-by-ventil, stempler og tætningsringe har IVECO formået at opnå betydelige fordele med hensyn til effektivitet, emissioner og vedligeholdelse.

Derudover er de naturgasdrevne Eurocargo modeller meget støjsvage, hvilket gør dem perfekte til bykørsel især i nattetimerne. Lastbilen tilbyder øget ydeevne med 210 hk og et maksimalt drejningsmoment på 750 Nm. Da Eurocargo Natural Power opfylder emissionskravene i Euro 6 trin C, kan den køre i byområder med trafikbegrænsninger, hvilket er en afgørende fordel ved opgaver med mange stop.

Flere fordele ved gasdrift

Fordelene ved naturgasteknologi er mange, både når det gælder miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Naturgasdrift er den mest effektive tekniske løsning, der findes til at løse byernes forureningsproblemer, og er derfor det eneste virkelige alternativ til benzin og diesel.Fra et emissionsmæssigt synspunkt er naturgas et "rent" brændstof, da det producerer 35 procent mindre nitrogenoxid (NOx) emissioner og 95 procent mindre partikler sammenlignet med diesel.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.201