23948sdkhjf

Uden EU var vi 99 mia. kr. fattigere

Dansk økonomi tæt forbundet med EU.

Danmarks BNP, værdien af alle varer og tjenesteydelser produceret i Danmark, er 5 pct. højere – eller 99 mia. større - end det ville have været, hvis Danmark ikke var medlem af EU.

Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Industri (DI), hilser velkommen, skriver di.dk.

EU’s indre marked købte sidste år danske varer og tjenesteydelser for 622 mia. kr. - og 578.000 danske arbejdspladser var året før direkte knyttet til eksporten af varer og tjenesteydelser til andre lande i EU’s indre marked.

Det svarer til knap 21 pct. af den samlede beskæftigelse i Danmark, ifølge en ny undersøgelse udført af konsulenthuset Højbjerre Brauer Schultz for Erhvervsministeriet.

Stærkt afhængigt af EU

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K):

- Dansk økonomi er stærkt afhængig af, at vi kan afsætte vores varer og services i EU’s indre marked. Danske virksomheder har adgang til 500 mio. forbrugere på samme vilkår som på det danske marked, og det er godt for væksten og for at skabe arbejdspladser. Derfor har vi brug for det indre marked og for at fastholde det samarbejde, der har givet os så mange gevinster.

EU giver os 57 mia. kr.

Rapporten fra Højbjerre Brauer Schultz viser også, at Danmarks BNP i 2016 er 5 pct. højere – eller 99 mia. større - end det ville have været, hvis vi stod uden for det indre marked.

Med samme forbehold konkluderer rapporten, at danskernes privatforbrug ligger 6 procent højere, end det ville have gjort, hvis Danmark ikke var medlem af EU.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11