23948sdkhjf

DTL: Postens aktiviteter kan outsources

Onsdag aften har transportminister Ole Birk Olesen indkaldt Folketingets partier til krisemøde om PostNord. Baggrunden er, at egenkapitalen i Post Danmark er reduceret fra knap 3,8 mia. kr. til en tredjedel ved udgangen af 2015, nemlig 1,26 mia. kr. Med det bebudede underskud for 2016 på 1,5 mia. kr. er egenkapitalen i Post Danmark væk.

Fra DTL opfordrer man igen til ikke at lade situationen betyde et større statsligt indtog på det almindelige transportmarked.

»Det er området for pakker og stykgods, som lige så godt kan varetages af private vognmænd. Og når vi nu er i gang, er der heller ingen fornuftige argumenter for, at det befordringspligtige område ikke også kunne outsources til private virksomheder. Det kan ske ved frasalg af de underskudsgivende aktiviteter eller en privatisering. Vi foretrækker det første,« lyder det fra adm. direktør i DTL Erik Østergaard.

DTL påpeger netop, at 84 procent af underskuddet i 2015 på 270 millioner kroner kommer fra andre forretningsområder end det, som danskerne i almindelighed opfatter som ”post”.

»Flere af de private pakkeselskaber og stykgodstransportører er landsdækkende. Det er de ikke, fordi de er pålagt det af lovgivning, men fordi kunderne ønsker det. De leverer til hele landet, og det er grundløst at hævde, at mennesker i tyndt befolkede områder risikerer ikke at kunne få leveret. Der må helt sikkert også kunne findes en løsning for de postbefordringspligtige forsendelser, herunder brevene. Det er set i andre lande.«

Transportminister Ole Birk Olesen mødes onsdag aften med ordførerne på postområdet for at drøfte udviklingen, efter at den svenske erhvervsminister har lagt afstand til de danske underskud.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063