23948sdkhjf

Scania S 520 til Steen M. Hansen

Blandt de første kunder til Scanias nye S-serie lastbiler er vognmand Steen M. Hansen i Vodskov ved Aalborg. Stiholt har for nylig leveret den første Scania S 520 A4x2NA til Steen M. Hansen, der har indsat den på blomsterkørsel mellem Amsterdam og Stockholm.

Det kan lyde i overkanten at køre blomster med en V8’er, men det mener Steen M. Hansen nu ikke:

»Blomster er terminsgods, så derfor er driftssikkerhed det vigtigste parameter for os. Bilen runder over en mio. km på fem år, og vi har vænnet os til driftssikkerheden i Scanias V8’ere,« siger han.

Steen M. Hansen A/S råder pt. over 16 vogntog, heraf 2/3 Scania og resten fra Volvo. Virksomheden blev etableret for næsten 30 år siden og er primært beskæftiget med blomstertransport.

Steen M. Hansen udfører dog også andre former for køle-, fryse- og varmetransporter, herunder bl.a. faste fødevareleverancer til flere destinationer. Højsæsonen ligger i forår og efterår.

Den nye Scania S 520 A4x2NB har en drivline med 16-liters V8-motor på 520 hk/2.700 Nm, 14-trins GRSO905R gearkasse med integreret overgear, aut. Opticruise gearskiftesystem samt enkeltreduceret R 753 bagtøj med ekstra lav gearing på 2,35:1 af hensyn til omdrejningstal ved motorvejshastighed.

Bilen har Sovekabineførerhus S20H med fladt gulv og højt tag og fabriksopbygget som sættevognstrækker med fast drejeskammel og originale sideskørter. 1.000 liter brændstoftanke, 124 liter AdBlue-tank, fabrikslakeret førerhus og chassis. Opbygning suppleret af Stiholt i Sæby med heldækkende alu-dørk, div. arbejdslys, NATO-stik mm.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203