23948sdkhjf

- Lad jer ikke trælbinde af en speditør

DEBATINDLÆG:

Jeg synes, der er god grund til at rose Brian Uhlmann for hans indlæg på Lastbil Magasinets side. Brian skildrer den sande hverdag i speditørernes vold.

Det er en sådan vognmandsstemme, de rigtige DANSKE VOGNMÆND, der endnu er tilbage, har brug for.

Der er bare ikke ret mange, der har modet og en økonomi, der muliggør det.

Det svigtende mod hænger jo sammen med, at strukturen i godstransportverdenen har ændret sig derhen, at alt for meget gods er endt direkte i speditørens regi, således at en initiativrig ung mand, der inderst inde forfølger drømmen om at blive selvstændig, ender som et let offer for speditørens lokkende tilbud om bil, trailer, dieselkort og forsikring ganske uden penge.

Jeg har kun denne opfordring til de unge, der vil være selvstændige vognmand:

Tænk jer godt om, hvordan I bedst kommer i gang, samtidig med at I bevarer meningen/begrundelsen for at kunne kalde jer selvstændige - og ikke trælbundne speditør-chauffører med utilsigtet ret til at gå konkurs ganske uden risiko for den "gavmilde" speditør, dersom I ikke spiller efter speditørens fløjte.

Stil krav om en kørselspris, der dækker kostprisen inklusiv en overenskomstmæssig løn + lidt til konsolidering. (Kender du ikke din egen aktuelle kostpris, hjælper vi gerne)

Husk på at speditøren, som ganske sikkert selv har mange egne biler, udmærket kender kostpriserne + og chaufførlønningerne.

Husk også på at vi alle har næsten den samme kostpris, indtil chaufførlønnen os skiller.

Så endnu engang prøv at gøre som Brian Uhlmann, sig nej når det er helt umuligt, det I bydes.

Christian Jensen Vognmand og Formand for FDL
Frederikshavn

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094