23948sdkhjf

Målrettede kurser til dyre-chauffører

Som en del af den lovpligtige efteruddannelse inden for transportområdet er det oplagt for mange chauffører og vognmænd, der arbejder med transport af levende dyr, at få opdateret deres kompetencer i forhold til dyretransport. Men desværre lader det til, at chaufførerne, der transportere levende dyr, har problemer med at finde frem til det mest optimale uddannelsesforløb, der passer til dem, når de er på udkig efter efteruddannelse. Det belyser en ny rapport, som brancheudvalget for vejgodstransport i TUR har iværksat.

Derfor har brancheudvalget besluttet, at der fremover skal arbejdes mere målrettet med at informere medlemmerne om deres muligheder for relevant lovpligtig efteruddannelse.

»Generelt er det jo vigtigt, at vognmændene og chaufførerne er informerede om deres muligheder for lovpligtig efteruddannelse. Det gælder selvfølgelig også chauffører, der transporterer levende dyr. Brancheudvalget er enige om, at vi skal gøre en indsats for, at chaufførerne ved, hvor i landet og på hvilke skoler, de kan finde de kurser, der er relevant for dem, forklarer formanden for brancheudvalget for vejgodstransport,« Peter Bæk, fra 3F.

 

Tre skoler i Danmark er godkendt til at udbyde efteruddannelse inden for dyretransportområdet. Én af dem er AMU Syd i Kolding. Her har man bemærket, at chauffører, der transporterer levende dyr, ikke får nok relevant efteruddannelse.

Uddannelseschef Jens Odgaard mener, at man må bruge flere kræfter på at markedsføre uddannelserne bedre:

»Jeg er enig i, at efteruddannelseskurserne for dyretransportører bliver brugt alt for lidt. Og her har skolerne, branchen og organisationerne et fælles ansvar for at få dem (red. efteruddannelseskurserne) markedsført noget bedre,« forklarer Jens Odgaard.

»Jeg er helt klar af den opfattelse, at alle dyretransportchauffører burde blive re-certificeret efter en årrække, da der hele tiden kommer nyt på området, og det er jo trods alt levende væsner, der transporteres.«

Ca. 5000 personer arbejder inden for jobområdet ”Transport af levende dyr”. Det er typisk chaufførarbejdspladser, men det gælder bl.a. også ledsagere, mellemledere, disponenter, personale på samlesteder og administrativt arbejde.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109