23948sdkhjf

ITD: Mange muligheder for de selvkørende

Folketinget skulle torsdag førstebehandle L120, som giver transportminister Ole Birk Olesen bemyndigelse til hurtigere at give tilladelse til forsøg med selvkørende biler.


Det er positivt, lyder det fra brancheorganisationen ITD, der ser meget frem til, at Danmark nu nemmere kan komme i gang med forsøg med selvkørende lastbiler.


Hos ITD kvitterer man for ministerens klare fokus på området, og ITD’s administrerende direktør Carina Christensen forventer, at de fremtidige forsøg også vil omfatte selvkørende lastbiler, lyder det brancheorganisationen i en pressemeddelelse.

»Vejgodstransporten og lastbilerne er det oplagte sted at teste selvkørende motorkøretøjer. Automatisering, ny teknologi og innovation fylder allerede meget i transportbranchen, og vi er klar til at tage fat på den selvkørende teknologi. Vores medlemmer kører i dag mange forskellige typer lastbiltransporter lige fra modulvogntogstransporter på de danske motorveje til renovationsvogne i villakvarterene, så der er mange muligheder for innovative forsøg,« siger Carina Christensen.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.191