23948sdkhjf

Dekra åbner ny afdeling

Nyt uddannelsescenter i Køge.

Ekspansionen fortsætter for Danmarks største udbyder af transportuddannelser.

Dekra AMU Center Sjælland åbnede i går et nyt uddannelsescenter i Køge for lastbil- og buschauffører. Dermed har Dekra nu fire uddannelsescentre på Sjælland - og forventer at fortsætte ekspansionen i landsdelen.

Mangel på chauffører

Dekras direktør for Region Sjælland, Bo Bay Hougaard:

- Der er fortsat stor mangel på chauffører og for at være tilgængelige for vores kunder, er det planen at åbne flere uddannelsescentre i løbet af de kommende år. Centret i Køge er et led i en strategi om fortsat ekspansion, som sigter på, at vi får den bedst mulige geografiske dækning i regionen, og at vores Jobgaranti-koncept for alvor kan få vinger i Region Sjælland.

De øvrige sjællandske uddannelsessteder ligger i Brøndby, Hillerød og Næstved. Sidstnævnte blev en del af sammenslutningen i oktober 2016.

Kurser i gang

Lejemålet i Køge blev overtaget 1. januar, og de første elever begyndte et seks uger langt lastbil- og buschaufførkursus i går. Herefter startes hold hver tredje uge, hvilket sikrer, at der hver uge starter en chaufføruddannelse i ét af Dekras uddannelsescentre på Sjælland.

- Der er allerede 12 tilmeldte på det første 6-ugers hold, hvilket giver en god start for det nye center, fortsætter den forventningsfulde regionsdirektør.

6. februar begynder desuden et hold lastbil- og buschauffører på det lovpligtige 5-dages efteruddannelsesforløb, med ny kursusstart hver 14. dag.

Energirigtig kørsel

Vognparken i Køge består udelukkende af moderne køretøjer med avancerede overvågningssystemer, som gør skolen i stand til at overvåge kørslen.

- Det gør det muligt for os at fokusere på energirigtig kørsel allerede fra første kursusdag. Ud over at køre energieffektivt lærer chaufførerne som sidegevinst at køre mere roligt og forudsigeligt, hvilket giver en behageligere kørsel, som igen er mere sikker og giver færre skader. Jeg er glad for at have Lilli Larsen og Henrik Tørring i spidsen for vores energirigtige satsning i Køge. Begge har de erfaringen fra tidligere projekter og gør en forskel på dette område, tilføjer regionsdirektør Bo Bay Hougaard.

Uddannelsescentret er renoveret forud for åbningen, så lokalerne nu fremstår lyse med eget køkken, fællesfaciliteter og nyt IT-udstyr.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094