23948sdkhjf

Kvinderne fik fuld fokus

Der skal flere kvinder ind i transportbranchen. Derfor var organisationen European Logistics Platform (ELP) vært for første begivenhed i 2017, hvor 40 EU-politikere og industriens interessenter mødtes for at diskutere mulighederne for kvinder i transport og logistik.

Kønsfordelingen i transportsektoren er ikke lige: kun 22 procent af dem, der arbejder inden for transport, er kvinder, sammenlignet med 46 procent i den samlede økonomi.

Begivenheden var en mulighed for at gennemgå, hvad der kan gøres for at tiltrække flere kvinder til sektoren, på et tidspunkt, hvor den teknologiske udvikling åbner nye muligheder. Arrangementet blev afholdt af MEP Ismail Ertug, koordinator for S & D-gruppe i Transport- og Turismeudvalget samt medlem af

ELP Advisory Board.

Sikrere kvinder

I to præsentationer fra industrien var fokus på vigtigheden af, at transportbranchen gøres tiltrækkende så også kvinder kan gøre en interessant karriere.

Tove Winiger, repræsentant for Nordic Logistics Association (NLA) og chef for Public Affairs i Svenska Åkeriföretag (SÅ) præsenterede eksempelvis de svenske erfaringer, hvor kønsaspektet er blevet mindre og mindre. Winiger bemærkede, at, kvindelige chauffører kan være et plus for en virksomhed: Sikrere kørsel, mindre reparationer, mindre brug af brændstof. Men hun understregede også, at visse grundlæggende problemer skal håndteres, såsom hygiejniske faciliteter på rastepladser.

EU med nye initiativer

 

Kommissionen, der sidste år startede debatten om emnet, var repræsenteret ved

Gilles Bergot, vicekontorchef, sociale spørgsmål i GD MOVE. Han oplyste, at Kommissionen forbereder en platform for ligestilling, der samler relevant erfaringer og kompetencer til yderligere at fremme ligestilling i transport. Kommissionen er allerede på vej med undersøgelser af fordelene ved at ansætte kvinder, og på transportsektorens tiltrækningskraft.

European Logistics Platform består af mere end femogtyve af erhvervslivets interessenter, der repræsenterer en bred vifte af aktører involveret i logistik og forsyningskæder i Europa. Nuværende medlemmer er ABP, ACEA, BDL, CER, CLECAT, Deutsche Bahn, Deutsche Post DHL Group, duisport, EKG, ESC, ECSLA, ERFA, FEPORT, FERRMED, FTA, Goodyear Dunlop Tires Europe B. V., Hutchison Whampoa, IRU, Michelin, Nordic Logistics Association, Port of Rotterdam, P & G, RFG, TLN, UIRR, Volvo Gruppe. For mere information: www.europeanlogisticsplatform.eu

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063