23948sdkhjf

Stor fusion i Nordjylland

Med virkning fra 1. januar 2017 sammenlægges Niels Pedersen & Sønner A/S og Aalborg Vognmandsforretning A/S. Aalborg Vognmandsforretning A/S - bedre kendt som AVAS - bliver det fortsættende selskab, oplyser parterne.

Niels Pedersen & Sønner er etableret i 1962, og beskæftiger i dag 30 medarbejdere fra domicilet i Skalborg. Virksomheden er en nichevirksomhed, hvor hovedaktiviteten primært er landsdækkende specialtransport af sværgods for bl.a. bygge- og vindmølleindustrien.

Rødderne i AVAS går tilbage til 1929, og virksomheden beskæftiger i dag ca. 60 medarbejdere fra basen i Nørresundby. Hovedaktiviteterne i AVAS er løsning af specialiserede kran- og liftopgaver, transport til asfaltindustrien, containerløsninger samt råstofudvinding.

Virksomhederne har gennem de seneste år samarbejdet om en række opgaver, og det ønsker man at cementere ved sammenlægningen.

»Transportbranchen er stadig præget af mange mindre udbydere; men kundernes stærkt stigende behov for specialiserede og effektive løsninger stiller store krav til løbende investeringer i den nyeste teknologi, optimal udnyttelse af informationsteknologien og stærke kvalitetsprocedurer, som sikrer den nødvendige dokumentation. For at kunne matche denne udvikling, forventer vi behov for yderligere konsolidering i branchen over de kommende år, og den udvikling ønsker såvel Niels Pedersen & Sønner som AVAS at tage aktiv del i, så vi kan optimere vor placering i værdikæden til gavn for vore kunder,« udtaler Erik Poulsen, bestyrelsesformand i AVAS.

Administrerende direktør Jan Kjelgaard, AVAS, tilføjer:

»I AVAS prioriterer vi løbende udvikling af medarbejderne meget højt, for en velkvalificeret medarbejderstab, som kan anvende den nyeste teknologi er et must, når vi ønsker at udbygge vor markedsposition. Inden for vor branche er denne type medarbejdere en mangelvare. Vi har dem selv, men dem finder vi heldigvis også hos Niels Pedersen og Sønner A/S. Vi glæder os til at få dem ombord, og i den forbindelse er det en stor glæde, at sammenlægningen ikke har til formål at reducere medarbejderstaben – snarere tværtimod, idet vi løbende vil uddanne lærlinge, så vi kan være på forkant med kundernes krav til vore løsninger,« siger Jan Kjelgaard.

Vognmand Knud Pedersen fra Niels Pedersen & Sønner A/S forklarer om baggrunden for at gå med i fusionen:

»Vi har fulgt den positive udvikling, AVAS har præsteret de seneste år, hvor der er investeret betydeligt i branding, medarbejderudvikling og ny teknologi. Det er en udvikling, som vi kan have vanskeligt ved at gennemføre alene, og derfor glæder vi os til at blive en del af AVAS-familien til gavn for vore kunder og medarbejdere. Trods det, at min bror, Jens Ejner, og jeg har været i branchen i mange år, og vore dåbsattester er lidt slidte, fortsætter vi vort arbejde i den sammenlagte virksomhed. Så selvom kunderne også vil opleve nye ansigter, er vi to ”gamle”, samt vort øvrige administrative personale, stadig en del af den medarbejdergruppe, som fremover betjener kunderne.«

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078