23948sdkhjf

Krav om vinterdæk i Finland

Det finske ministerium for transport og kommunikation har oplyst, at man forbereder sig på at gøre vinterdæk obligatorisk for tunge køretøjer i Finland.

Hvis det besluttes at ændre kravene, vil de drivende aksler lastbiler og busser skulle udstyres med vinterdæk med et mønster på mindst 5,0 mm, oplyses det i en pressemeddelelse fra DTL. Kravet vil gælde fra december til februar måned. Alle andre aksler på tunge køretøjer og påhængskøretøjer skal udstyres med dæk, der har et mønster på mindst 3,0 mm. Ændringen vil også gælde for traktorer med en hastighed på over 60 km/t.

De nuværende regler skelner ikke mellem vinter og andre årstider. De gælder hele året, og kravet til mønsterdybde er mindst 1,6 mm. Kravene til dæk, der anvendes i Finland i vinterhalvåret, er mindre strenge end i mange andre europæiske lande.

Selvom ændringerne i Finland er planlagt til at træde i kraft allerede i år, er de ifølge ministeriet designet til at give tilstrækkelig tid for virksomhederne at reagere på eventuelle ændringer. Dækkrav til alle køretøjsklasser vil blive vurderet i forbindelse med den nye lovgivning.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219