23948sdkhjf

Belgisk Hydrolift, svensk stål og fynsk vilje

Stærkt kroghejs-program til danske vognmænd via ny importør.

Artikel fra Trans Informs trykte magasinudgave, februar 2016:

Belgien er andet end utallige velsmagende ølmærker, tilsvarende chokolade og kniplinger. Landet har i århundreder haft en markant kul- og stålindustri, og i dag er familieejede Hydrolift én af de producenter, der udspringer af sidstnævnte.

Hydrolift har siden 1962 produceret og repareret først landbrugsmaskiner og derefter tanke til fyringsolie - dengang under firmanavnet AJK, ledet af grundlæggeren Jacques Janssen.

Siden blev produktionen af affaldsbeholdere afsæt til nye produkter som eksempelvis tippelad, tipvogne, trailere, kroghejs og skiploaders.

Efter vokseværk, flere flytninger - og navneskiftet til Hydrolift her ved indgangen til 2016 - leverer den belgiske producent i dag topmoderne kroghejs med klassiske kvaliteter til danske vognmænd – og tilsvarende kunder over hele Europa samt Fjernøsten.

Kroghejs og reservedele, inklusive selve stålkonstruktioner, cylinderrør og stempler, der produceres inhouse hos Hydrolift i byen Bree i det nordøstlige Belgien.

Simpelt, stærkt og robust

Din Lastbil Mægler er ny importør af Hydrolifts kroghejs på det danske marked, efter at HMF, Højbjerg Maskinfabrik, i en årrække importerede disse kroghejs under deres daværende navn AJK.

- Kroghejset fra Hydrolift er altså identisk med AJK, der i bund og grund er et simpelt, stærkt og robust produktprogram, fremstillet af svensk højstyrkestål (Hardox). En simpel konstruktion med færre bevægelige dele samt mekaniske og hydrauliske låse - men uden sårbare elektroniske sensorer - gør det lettere at servicere og reparere disse kroghejs, der selvfølgeligt er velegnede til det kolde nordiske klima, forklarer Morten Stegemejer, indehaver af Din Lastbil Mægler, til Trans Inform.

Aftaler med en række hydraulikværksteder, herunder Scania Danmark, betyder, at Din Lastbil Mægler nu tilbyder service på Hydrolift-kroghejs over hele landet og på Færøerne.

Tre års brudgaranti

Hydrolifts direktør Peter Hendriks forklarer:

- Hydrolifts kroghejs er altså tidligere solgt under navnet AJK, og mange danske kunder har troet, at det var et HMF-kroghejs, de købte. Vores kroghejse har blandt andet forskydbar tårnhøjde og hjælpecylindre, lige som de samme reservedele går igen på mange modeller. Og da vi benytter solidt svensk Hardox-stål (450), yder vi tre års garanti ved et eventuelt brud på stålkonstruktionen.

Hydrolifts program leverer mange muligheder for ekstra udstyr, mulighed for at håndtere containerlængder fra fire til syv meter på samme hejs – og mulighed for et hejs med ekstra lav rammehøjde. Hejset kan desuden leveres i alle RAL-farver - med leveringstid på ned til fem uger i særtilfælde.

Netop optionen til at køre med containerkasser på mellem fire og syv meter på samme hejs betyder blandt andet, at Din Lastbil Mægler leverer en ny bil med et 25 tons kroghejs til en jysk kommune.

DK, FØ, N og S

Hydrolifts kroghejs importeres og forhandles af Din Lastbil Mægler i Odense, via bilhuse landet over. Hertil kommer en lang række servicesteder i hele Danmark samt Færøerne, Sverige og Norge, mens Nordtek i Horsens leverer reservedele fra dag til dag.

Lastbilkraner, spoilere og løftegrej

Sidekøbende med Hydrolift importerer og forhandler Din Lastbil Mægler også italienske kraner fra Ferrari samt Amco-Veba, spoiler-tilbehør til lastbiler samt løftegrej fra Paick Tools.

Efter uddannelse til både lastvognsmekaniker, hos daværende Scania-forhandler Bech Jakobsen i Odense, samt maskiningeniør, arbejdede nu 46-årige Morten Stegemejer i en årrække som salgskonsulent på lastbiler, inden han blev selvstændig med Din Lastbil Mægler i september 2013.

Morten Stegemejer:

- De næste to år er målet, at vi ekspanderer forretningen og ansætter ekstra mandskab. Vi har nu et indgående samarbejde med Nortek ApS, som sørger for reservedele. På salgssiden er vi nok nødt til at geare op og få en kvalificeret hydraulikperson til at komme ud i krogene. Jeg kan godt lide at nørde med de tekniske løsninger og beregninger og eksempelvis se på, hvordan man bedst muligt placerer tingene på lastbilernes chassis. Det var det, jeg tændte på som teknisk rådgiver hos Scania og Volvo. Det gennemgående er at finde den rette løsning til det pågældende behov hos kunden. Derfor er vores slogan ”vi gør det tunge indkøb let”.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187