23948sdkhjf

Valgte DAF igen

Med assistance fra Lastbilmægleren v. Carsten Lykke i Hedensted, der påtog sig totalentreprisen med specificering og levering af det nye vognto, har Silhorko sat en DAF CF440 6x2 med kran samt HFR-kærre med opbygning fra Hedensted Ladfabrik i drift på de danske landeveje.

Silhorko er en 80-årig dansk virksomhed med speciale i filteranlæg til vandrensning og vandbehandling i bred forstand, og kundekredsen tæller mejerier, slagterier, vandværker og industrivirksomheder inden for stort set alle brancher.

Specialiseret lastbil

Det er et meget specialiseret område, og derfor har Silhorko også valgt en meget specialiseret lastbil til transport af virksomhedens produkter.

Det nye vogntog skal bl.a. køre med tunge filteranlæg, store tanke, pumper og tilbehør. Forvognens alu-lad er 7,5 meter langt, mens det tilsvarende lad på kærren er 7 meter langt. Kærren er specificeret på små 17,5” hjul for at få så lav ladhøjde som muligt. Både på forvogn og kærre er der monteret Kinnegrip-stolper samt forsænkede Laxo containerlåse i ladrammen. Kranen er en HMF 2620 K5 med fem hydrauliske udskud samt Scanreco radiostyring.

Komfort og sikkerhed

Af hensyn til brændstoføkonomien er DAF’en udrustet med en sparsommelig 11-liters Euro 6-motor på 440 hk, 12-trins AS-Tronic automatiseret gearskifte samt enkeltreduceret bagtøj.

Af hensyn til chaufførkomfort og trafiksikkerhed er SpaceCab-førerhuset med sovekabine udrustet med bl.a. air condition, ekstra oliefyr, køleskab, chaufførinfo-display mm. samt afstandsradar til de forankørende, sporassistent med advarsel hvis de hvide linjer på vejen overskrides og GPS-baseret tempostat, der regulerer hastigheden i forhold til vejens forløb.

Silhorko forventer, at det nye vogntog vil køre 80-90.000 km om året de næste 8 år. PM Lastvogns-service i Hedensted skal stå for den regelmæssige vedligeholdelse af både vogntog og kran

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219