23948sdkhjf

EU slår ørerne ud i København

Nu har borgerne en unik mulighed for at møde en EU-kommissær og stille lige præcis de spørgsmål, de har lyst til, om EU’s politikker

I forbindelse med sit besøg i Danmark indbyder EU’s slovenske transportkommissær, Violeta Bulc, til et EU-dialogmøde på Nordatlantens Brygge fredag d. 9. sep. kl. 14.15 - 15.45, hvor alle borgere er velkomne til at stille spørgsmål, kommentere og skabe debat om EU’s politikker.

Hvad har du på hjertet?


Dialogmødet vil bl.a. fokusere på emner inden for kommissærens politik som transport og logistik, bæredygtighed, vækst, beskæftigelse, kollektiv trafik, dumping og mindsteløn. Men også andre væsentlige europæiske emner er åbne for spørgsmål og debat på dagen. Det kan være Brexit, flygtningeproblematikken og grøn energi.

Formålet med EU-dialogmødet er at skabe en dialog mellem EU-kommissæren og de deltagende borgere – det er altså spørgsmål fra salen, der sætter dagsordenen.

Stærke oplægsholdere


For at skabe en debat og dialog har EU-kommissionen inviteret en række profiler, som vil være med til at skabe en spændende dialog:

● Violeta Bulc, transportkommissær i EU siden 2014. Inden Bulc fik sit nuværende embede, har hun haft en lang og omfangsrig karriere i erhvervslivet med fokus på bæredygtig vækst, entreprenørskab og innovation. Bulc har desuden haft højtstående embeder for den slovenske regering, bl.a. som vicepremierminister - og så har hun et sort bælte i Tae Kwan Do og en uddannelse som shaman.


● Boris Gandel, den slovakiske ambassadør i Danmark. Gandel har været en del af den slovakiske udenrigspolitik i mange år - både som ambassadør i Danmark, Tjekkiet og Rusland, men også gennem topposter i det slovakiske udenrigsministerium.


● Martin Breum, journalist i mere end 25 år og eftermiddagens moderator. Breum har bl.a. været korrespondent i Afrika og politisk reporter på Christiansborg i fem år for Information og TV-avisen samt været vært på programmerne DEADLINE, DR Udland og Temalørdag på DR2.

Martin Breum vil styre ordet under dialogmødet, mens Bulc og Gandel hver vil holde korte oplæg. Halvdelen af tiden er afsat til spørgsmål, kommentarer og meninger fra borgerne. Det er altså en unik mulighed for en direkte dialog med en EU-kommissær, hvor borgerne har mulighed for at sætte deres aftryk på den politiske dagsorden i Europa.

Praktisk information


Dialogmødet afholdes fredag den 9. september 2016 klokken 14.15 - 15.45 på Nordatlantens Brygge, Strandgade 91 i Christianshavn, 1401 København K.


Efter arrangementet bydes deltagerne på en tapasanretning og lidt koldt til ganen, hvor der vil være god mulighed for networking.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding, som sker på: https://europa-kommissionen.nemtilmeld.dk/

Debatten kan følges på Twitter via hashtagget #EUdialogues.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078