23948sdkhjf

Oplysning til de mindste om lastbiler

Skoleelever, medier, chauffører, vognmænd, politi og en skuespiller er alle ingredienser i ITD’s store trafiksikkerhedskampagne, Lastbilkaravanen. I år kommer kampagnen ud til over 100 folkeskoleklasser fordelt på 12 skoler i hele landet.

»Vi har målrettet vores kampagne mod de mindste skolebørn, for vi ved, at de taler med deres forældre ved aftensmadsbordet, og på den måde når vi både ud til eleverne, lærerne og deres forældre. Det er med til at give de mindste trafikanter gode vaner fra starten af,« siger John V. Thomsen, direktør i ITD.

Medierne er også en vigtig brik i kampagnen, da det ikke kan lade sig gøre at komme ud til at alle skoler i hele landet.

»Vi har altid en utrolig god dialog med medierne, og de er med til at skabe opmærksomhed om, hvordan man som barn kan færdes omkring lastbiler uden at komme til skade,« siger Malene Vitus, der er projektleder på kampagnen.

Flere medspillere

Historien, som børnene får fortalt, handler om lastbilchaufføren Magda, der får sig en ny ven, Kalle, som elsker lastbiler. Kalles far derimod hader de store køretøjer, som han mener både sviner, støjer, fylder for meget og er farlige. Men gennem leg, sange og et smut ud i rigtige lastbiler finder børnene ud af, at det er muligt at færdes i trafikken med lastbiler, uden at det bliver farligt.

ITD og Volvo har indgået et samarbejde om kampagnen, hvor Volvo er med på hele turen. Derudover er Cyklistforbundet også en vigtig spiller. Kampagnen kommer nemlig ud på skoler, der allerede er med i Cyklistforbundets børnekampagne, Alle Børn Cykler.

Lastbilkaravanen kører fra den 5. september til og med 19. september 2016 og besøger Frederiksberg, Hillerød, Gilleleje, Næstved, Holeby, Stenstrup, Odense, Middelfart, Hjørring, Tønder og Bjerringbro.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25