23948sdkhjf

Nyt brændstof til vigtig rekruttering

Hvordan rekrutteres der flere chauffører?

Spørgsmålet var omdrejningspunkt, da 3F, ATL og DTL-A i sidste måned samlede branchen til topmøde i Aarhus. Mødets mange input og nye vinkler danner nu fundament for de næste to års arbejde på at få flere til at vælge et job inden for transport og logistik.

Konkrete initiativer

Med image- og rekrutteringskampagnen Job i Transport har 3F og ATL - i regi af Transportens Udviklingsfond - siden august sidste år arbejdet målrettet med at punktere myter om branchen. Nu starter udviklingsfonden sammen med Godstransportområdets Uddannelses- og Udviklingsfond (som 3F og DTL-A driver sammen) en række konkrete aktiviteter for rekruttering.

Den proces blev kickstartet på Transportens Topmøde i Aarhus, hvor de to fonde samlede en lang række nøgleaktører for at dykke ned i essensen, finde de ømme punkter og sammen udvikle nye idéer til rekruttering. Til stede var både virksomheder, faglige organisationer, brancheforeninger, jobcentre, uddannelseschefer og folk med egne erfaringer fra førerhusene - i alt mere end 50 personer fra - eller med indflydelse på - transportbranchen.

Unge, nydanskere, kvinder

På Transportens Topmøde skulle deltagerne udvikle idéer inden for emnerne ”uddannelse og lærlinge”, ”jobcentre og ledige” samt ”mangfoldighed i transportbranchen”. Der er nemlig særligt stort potentiale i at få flere unge ind på transportuddannelserne og samtidig fjerne de barrierer, som findes i virksomhederne og beskæftigelsessystemet. Samtidig er både kvinder og nydanskere markant underrepræsenteret i branchen, så også over for disse grupper sættes der nu målrettet ind - bl.a. via idéer fra mødet i Aarhus.

Lars William Wesch, der er direktør i ATL:

- Vi er allerede nået langt med imagekampagnen, men der er behov for at inddrage flere forskellige aktører, der kan se på problemstillingen fra nye vinkler, hvis vi for alvor skal lokke flere unge, nydanskere og kvinder over i branchen. Den involvering lykkedes til fulde på Transportens Topmøde, hvor det var en fornøjelse at opleve den åbenhed, som deltagerne viste i forhold til også at se kritisk på egen rolle og overveje, om man kunne gøre nogle ting anderledes eller samarbejde mere på tværs. Jeg ser frem til, at vi i den kommende tid skal videre med rekrutteringsarbejdet, som nu har fået et endnu bredere fundament.

Om kort tid udkommer en lille hvidbog med idéer og anbefalinger fra Transportens Topmøde.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101