23948sdkhjf

Franske vognmænd: Cabotage ødelægger

Problemerne med cabotage i Frankrig indskrænker sig ikke bare til den ulovlige cabotagekørsel. Den lovlige cabotage har også en ødelæggende effekt på franske vognmænds eksistensbetingelser.

Så markant ridser den franske vognmandsorganisation FNTR, i en pressemeddelelse, situationen op på det franske vejtransportmarked.

Organisationen mener, at det er i Bruxelles, der skal findes en varig EU-løsning på problemet med en ny definition af cabotagekørsel med hensyn til varighed og antallet af operationer for at skabe blot et minimum af lige konkurrencevilkår.

Europa står ved en skillevej, hvor man balancerer mellem stigende protektionisme og yderligere europæisk integration, vurderer FNTR. Og vejtransporten afspejler kernen i den europæiske inkonsekvens.

For i det højmobile transporterhverv er det en løbende udfordring at forene fri bevægelighed for varer og fair konkurrencevilkår mellem transportørerne i et Europa, hvor sociale og skattemæssige forhold er vidt forskellige. Kontrol er godt, men spørgsmålet er, om kontrol kan løse alle problemer, lyder det fra den franske organisation.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109