23948sdkhjf

Nu 22 snebroer

Hirtshals Transport Center også på kortet

Med en 16 meter lang og 4 meter høj snebro ved Hirtshals Transport Center, rykker det nordvestjyske område også ind på BAR Transport og Engros’ internetside snebroer.dk.

Her var der kort før deadline på dette nummer af Trans Inform 22 snebroer på danmarkskortet.

Den nye snebro styrker dermed sikkerheden for de lastbilchauffører, der skal fjerne sne og is fra lastbilernes tag – og således tager Hirtshals Transport Center del i branchens fælles opgave med at sikre forsvarlig transport samt godt arbejdsmiljø for chaufførerne.

Chaufførens ansvar

Ifølge Færdselslovens § 82, stk. 3 er det chaufførernes ansvar, at køretøjerne er i forsvarlig stand. Det betyder blandt andet, at der ikke må ligge sne og is på taget af lastbilerne, da det kan falde ned og ramme bagvedkørende biler. Uden en snebro kan det være svært for chaufførerne at få taget fri af sne og is, uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Centerdirektør, Tonni Sørensen, Hirtshals Transport Center, siger om HTC’s nye initiativ:

- En snebro er en platform, hvorfra det er muligt at skrabe is og sne fra en lastbil eller trailer uden risiko for at glide eller falde ned. Det er vigtigt at have fokus på sikkerheden, og denne snebro er endnu et skridt i den rigtige retning. Vi har ligeledes en vaskeplads, så lastbilerne kan få vasket ruder og sidespejle, og på den anden side af vejen ligger trailerværkstedet Agathon On Spot, hvor der er en plads til, at chaufførerne kan indstille sidespejlene, så de står lovmæssigt korrekt. Alt dette er gratis og til for at øge trafiksikkerheden.

350 biler dagligt

Der kommer i gennemsnittet 350 lastbiler indenom Hirtshals Transport Center hver eneste dag, så der er god mulighed for at få den nyetablerede snebro i brug. Det er dog ikke kun centerets kunder, der må benytte snebroen. Centerdirektør, Tonni Sørensen, ser gerne, at alle lastbiler og trailere kommer forbi og bruger snebroen, når den nu er etableret.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.656