23948sdkhjf

Tjek snebroer.dk og fej sneen ned

Hjemmesiden snebroer.dk drives af Branchearbejdsmiljørådet for Transport og Engros.

Med vintervejret følger opfordringen til at bruge de få snebroer, der findes landet over til nedfejning af sne og is fra lastbilerne og deres presenninger, trailere og anhængere - af hensyn til fodgængere og øvrige trafikanters sikkerhed.

- Der kan nemt opstå farlige situationer i trafikken, når især tykke isflager løsner sig fra køretøjers tage og falder ned på kørebanen. Og rigtig slemt bliver det, når isflagerne rammer andre køretøjer eller trafikanter, siger Steffen Johannsen, teknisk konsulent hos brancheorganisationen ITD.

Organisationen oplyser, at det som udgangspunkt medfører en bøde samt en betinget frakendelse af kørekortet, hvis man kører med is og/eller sne på taget eller på ladet.

BAR Transport

Hjemmesiden snebroer.dk – der drives af Branchearbejdsmiljørådet for Transport og Engros - kan vognmænd og chauffører finde den nærmeste offentligt tilgængelige snebro.

Kort før deadline på årets første nummer af Trans Inform var der anmeldt 11 snebroer til hjemmesiden, og ITD håber, at endnu flere private aktører tilmelder deres snebro direkte på hjemmesiden for at højne branchens sikkerhed i løbet af vintermånederne.

Fakta

På hjemmesiden kan sidens gæster også downloade et faktaark, der fortæller om de relevante regler i forbindelse med snevejr og hensynet til trafikanter og arbejdsmiljø.

Færdselslovens paragraf 82, styk 3, foreskriver således, at ”gods skal være anbragt, således at det ikke kan frembyde fare for personer eller medføre skade på ejendom. Det må endvidere ikke kunne slæbe eller falde af på vejbanen, forårsage forstyrrende støvdannelse eller lignende ulempe, vanskeliggøre færdslen eller volde unødig støj”.

Frejas gode eksempel

Freja Transport & Logistics A/S er én af de danske transportvirksomheder, der går foran med et fint eksempel for den øvrige transportbranche. Således har Freja nu installeret snebroer på alle sine terminaler i Danmark, som transportvirksomhedens chauffører henstilles til at bruge, når de skal feje sne og is af de øverste partier på deres biler, oplyser Freja.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109