23948sdkhjf

Chauffør får dom for dødsulykke

Syv måneder efter ulykken i Lem-krydset ved Ringkøbing, hvor tre mennesker mistede livet, er der nu faldet dom over den 41-årige lastbilchauffør, der kørte op bag i en kø af holdende biler.

Chaufføren er ved retten i Herning kendt skyldig i uagtsomt manddrab og straffes med 20 dagbøder á 600 kr. og tre års betinget frakendelse af førerretten.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Ulykken skete, da den 41-årige kom kørende på Ringkøbingvej i nordgående retning og ikke reagerede på en bilkø, der afventede en mølletransport i færd med at svinge til venstre ind på Lemvej.

Lastbilen ramte bagenden på en større personbil med en mandlig fører, så denne blev skubbet ind i en foranholdende personbil med et ældre ægtepar. Alle tre blev dræbt.

Den 41-årige chauffør blev tiltalt for at overtræde færdselslovens paragraf 118, som handler om at udvise agtpågivenhed og straffelovens paragraf 241 om uagtsomt mandrab.

Chaufføren var ikke påvirket af alkohol, og han erklærede sig i retten skyldig uden forbehold.

Han blev efter ulykken indlagt med chok og kunne først afhøres adskillige uger senere.

Chaufføren har ikke været i stand til at forklare, hvordan han kunne overse de holdende biler. Ifølge lederen af lokalpolitiet i Ringkøbing Jens Ole Pedersen har chaufføren hverken talt i telefon, læst avis eller andet. 

Politilederen beskriver det derfor som "uforklarlig uopmærksomhed".

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062