23948sdkhjf

Smarte opbygninger i centrum

Smarte opbygninger og løsninger, der giver bedre lønsomhed, er i fokus på dette års Elmia-messe – Lastbil 2016, der finder sted i Jönköping i Sverige 24.-27. august.

Messen afholder også aktuelle debatter om branchens forhold, der er en spændende konkurrence i Nordic Trophy og en hel hal fyldt med nogle af de flotteste veteranlastbiler.

De nordiske opbyggere er kendt for at tilhøre den internationale superliga, når det kommer til at designe og implementere smarte og effektive løsninger for tunge køretøjer. Event Smart Solutions er et nyt tiltag i år på Elmia Lastbil, som danner ramme om at fremvise smarte nyskabelser, som er noget ud over det sædvanlige. På udstillingen fortæller opfinderne selv om deres løsninger, hvordan de er blevet udviklet og de effekter og fordele, som løsningerne giver i det daglige.

Programmet for seminarer under messen rummer en række af de hedeste emner i branchen, herunder emner som transportkøberens ansvar, kilometerskatten, førerløse lastiler, biobrændstof og politiets knappe ressourcer og den afsmittende effekt på vilkårene for svenske vognmænd.

Vanen tro løber Nordic Trophy af stablen om lørdagen, hvor de prestigefulde pokaler uddeles til de flotteste biler og opbygninger med deltagere fra en lang række lande. Det er guf for alle, der kan lide stilfulde, gejlede og smarte lastbiler med fantasifulde design og motivlakeringer og prangende interiør. En ekspertjury med repræsentanter fra bl.a. de store lastbilproducenter udnævner fx ”Årets Opbygning” på stævnet, ligesom der som altid samler sig stor opmærksomhed om hovedprisen i ”Mesterklassen”.

I hallen for veteranbiler kan man bl.a. se den historiske ”Fryken”-bil, som er en Scania Vabis fra 1928, som er blevet reddet og renoveret med næsten 80 procent af de originale dele intakt efter at have tilbragt 50 år på 67 meters dybde i den svenske Fryken-sø.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204