23948sdkhjf

Hollænder med magnet i snor

En patrulje fra Tungvognscenter Syd havde en travl dag mandag den 8. august, hvor flere tunge køretøjer endte med at få bøder for adskillige overtrædelser. 

»Først assisterede patruljen fra Tungvognscenter Syd en kollega fra Færdselspolitiet, hvor en rumænsk chauffør, der kørte et vogntog i Vejles industriområde, blev taget i at køre med en promille over det tilladte,« fortæller politikommissær Stig Simonsen, der er leder af Tungvognscenter Syd.

For det blev han afkrævet et bødedepositum på 5000 kr.

Selvkørende svindler

Patruljen fortsatte til Sønderjylland, hvor en hollandsk selvkørende vognmand gik til bekendelse, og måtte fremvise en magnet i en snor, da han blev afsløret i at have brugt den til at manipulere med lastbilens kontrolapparatet og i at have overtrådt køre- og hviletidsreglerne. Der var ikke registreret køretid for en færgetur og en efterfølgende køretur. Han havde heller ikke købt en lovpligtig vignette.

For det skulle han indbetale et bødedepositum på 25.500 kr. og acceptere en frakendelse af førerretten i Danmark i seks måneder. 

Blev gennemskuet

Herefter måtte yderligere tre udenlandske vognmænd til lommerne og betale hver 2.500 kr. i sikkerhedsstillelse, fordi de heller ikke havde købt den lovpligtige vignette til motorvejsnettet.

»Flere af dem forsøgte at købe vignetten online, mens kontrollen fandt sted,« uddyber politikommissær Stig Simonsen.

»Men det gennemskues meget let, fordi vignette-systemet præcist oplyser købssted og tidspunkt til politiet, så det kom de ikke langt med, og vignetten skal selvfølgelig købes efterfølgende, selvom de har fået en bøde,« siger Stig Simonsen.

Få nyheder på farten:
Download Lastbil Magasinets gratis app i App Store  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063