23948sdkhjf

6-årige Ludwig blev Trafikhelt

Danmarks største trafiksikkerhedskampagne Trafiksikkerhed i Øjenhøjde sluttede i weekenden sin 13. sæson af på Egeskov Slot på Fyn. Her deltog kampagnen i den årlige Falck Dag med mange hundrede besøgende.

6-årige Ludwig Ejkens Sørensen fra Herlev blev på dagen kåret som Årets Trafikhelt efter at have været med til at få omlagt skraldebilernes rute i sin kommune, så børnenes vej til skole og børnehave er mere sikker. Initiativet kom efter en ubehagelig oplevelse, hvor Ludwig på løbehjul måtte undvige en skraldebils bagende, der svingede ind over fortovet.

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde sætter fokus på at blive set i trafikken blandt skolebørn fra 3.-5.klasse. Formålet med kampagnen er at lære børn, hvordan de som cyklister og fodgængere omgås de store lastbiler i trafikken. Særligt i forbindelse med højresving er det vigtigt, at børnene ved, hvordan en lastbil opfører sig, og hvilke forholdsregler, der skal tages.

Kampagnen startede 25. april på Kirkebakken Skole i Vejle, og i ugerne op til skoleferien har den besøgt 59 skoler – primært i det østlige Jylland og med afstikkere til andre steder i Jylland samt Fyn og Sjælland. Under kampagnen blev elev nr. 100.000 fejret på Viby Skole i Aarhus, og karavanen nåede også forbi Fars Dag på Teknisk Museum i Helsingør i juni.

Få nyheder på farten:
Download Lastbil Magasinets gratis app i App Store

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11