23948sdkhjf

Lastbil-krimi udkommer

Peter Døssing er på trapperne med sin første roman, og den har som noget af en sjældenhed en lastbilchauffør som hovedperson – under titlen ”Fra Murmansk til Messina”.

Bogens hovedperson er nemlig den selvkørende vognmand, Åke Nilsson fra Kiruna, som er godt på vej mod pensionisttilværelsen, da han får tilbudt en sidste køretur med sit lastvognstog.

Transportopgaven går ud på, at han skal hente en 15 tons skibsmotor i Murmansk. Den har siddet i et miljøaktivistskib, som den russiske kystvagt har opbragt. Motoren skal leveres i Messina, hvor den skal installeres i et fiskefartøj. Det viser sig, at ejeren er mafiaboss.

Fortællingen beskriver Nilssons oplevelser som turist på turen gennem Europa med besøg i flere spændende storbyer og ad omveje frem mod Sicilien og retur til Lapland. Undervejs løber vognmanden ind i forskellige uventede dramatiske begivenheder og udfordringer, men han møder også kærligheden.

Forfatteren Peter Døssing er født i 1944, vokset op i Hillerød og i dag bosiddende i Gilleleje. Han er uddannet registreret revisor og har arbejdet med rådgivning og regnskab i Danmark og udlandet i over 50 år, inden han her får udgivet sin første roman. Peter Døssing har et mål om at skrive romaner med afsæt i forskellige erhverv, i et flydende og forståeligt sprog.

Bogen er udgivet på Forlaget mellemgaard og er på 224 sider. Den udkommer 22. august.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062