23948sdkhjf

Ny motorvej endelig åbnet

Asfalten er tromlet og den sidste vejstribe er lagt. Vejdirektoratet har i formiddags åbnet udbygningen af Helsingørmotorvejen med tre kørespor i hver retning og 110 km/t.
 
Dermed er de seneste tre års omfattende vejarbejde slut for de ca. 80.000 bilister, der dagligt tager turen på den vigtige pendlerstrækning mellem Nordsjælland og København.
 
Med udbygningen får både fremkommeligheden og trafiksikkerheden et tiltrængt løft på den travle strækning mellem Gl. Holte og Hørsholm Syd.
 
For Vejdirektoratet var det dog med nød og næppe, at man kom i mål allerede nu, fortæller Jacob Pryds Winkel, der er projektleder i Vejdirektoratet.
 
Kul på maskinerne

»Vi har længe holdt øje med vejrudsigten, fordi arbejdet med asfalt og vejstriber er temmelig følsomt overfor vand. Truslen om store mængder regn de næste mange dage gjorde, at vi måtte sæt ekstra kul på maskinerne, så vi kunne nå at blive færdige i tide. Det lykkedes så i nat, hvor den sidste stribe blev lagt. Og onsdag formiddag kunne politiet så sige god for, at hastigheden blev sat op til 110 km/t på hele strækningen i begge retninger,« siger Jacob Pryds Winkel.
 
Helsingørmotorvejen er med 80.000 daglige bilister en vigtig pendler- og erhvervsforbindelse mellem Nordsjælland og Københavnsområdet. Vejdirektoratet har fra 2013 til 2016 udbygget motorvejen fra 4 til 6 spor på en 4 km lang strækning mellem Gl. Holte og Hørsholm S.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078